Milyonlarca dar gelirlinin gözü bu toplantıda! Kabine toplanıyor

Birçok kişinin yakından takip ettiği kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün düzenleniyor. Toplantı noktasında ele alınacak konulardan birisi ise dar gelirli kişilerin icra ve haciz sıkıntısını çözüme kavuşturacak düzenleme olacak.

GÜNDEM 05.09.2022, 09:18 05.09.2022, 12:19
Milyonlarca dar gelirlinin gözü bu toplantıda! Kabine toplanıyor

Bugün düzenlenecek olan kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan toplantı kapsamında milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren, dar gelirli kişilerin icra ve haciz problemini çözecek olan düzenlemenin gündeme gelmesi bekleniyor.

Düzenleme iki ayaklı olacak

Gelecek düzenleme ile icra takibine düşen yaklaşık 6 milyon vatandaş 30 milyar lira tutarındaki borçtan arındırılacak. Alınan bilgilere göre, düzenleme iki ayak şeklinde oluşturulacak. Yaklaşık 5 milyon hanenin 2 bin lira tutarına kadar olan ödemesi icradan çıkartılacak.

Düzenlemenin ikinci kısmında ise takibi varlık yönetim firmalarınca gerçekleştirilen icradaki borçlar meydana getirecek.

Ortalama bir milyon kişinin varlık yönetim firmalarına aktarılmış 2 bin 500 liraya varan borcunun icra takibinde kısmını devlet üstlenecek.

Toplantıda fahiş artışlar ve enflasyonla mücadele ile ilgili izlenecek yol haritaları da ele alınacak.

Kabine toplantısında ele alınacak konular

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz ve Ege'de gerilimi yükselten tutumu ve terörle mücadele operasyonları da kabine toplantısında ele alınacak konulardan. Toplantı sırasında Türkiye'nin izleyeceği adımlar konuşulacak.

Avrupa'da yaşanan enerji problemi, Ukrayna ve Rusya savaşı, tahıl koridoru protokolü ve Libya'da görülen son durumun da toplantı sırasında ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşması yapacak.

Yorumlar (0)