Milli Savunma Bakanlığı 30 bin 62 personel alacak

Hulusi Akar, "Bakanlık olarak bu sene toplam 30 bin 62 personel alımı gerçekleştireceğiz. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız sürüyor." dedi.

GÜNDEM 26.03.2023, 18:33 27.03.2023, 09:29
Milli Savunma Bakanlığı 30 bin 62 personel alacak

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkilediği Hatay'daki çalışmalarına devam ediyor.

Reyhanlı'daki 4. Sınır Tabur Komutanlığında denetleme ve incelemesinin akabinde Akar başkanlığında, hudut hattı ve hudut ötesindeki birliklerin komutanlarının iştirakiyle telekonferans toplantısı gerçekleştirildi. 

Sahadaki son duruma dair bilgi alan ve talimat veren Bakan Akar, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri), milletin güvenlik ve huzuru için terörle mücadelesine ülke içinde ve hudut ötesinde kararlılık ve azimle başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.



"Gençlerimizi göreve çağırıyoruz"

Hulusi Akar, güvenlik ve savunma bakımından personel temininin önemine de işaret etti.

Nitelikli insan kuvvetinin temini hususunda faaliyetlerin sürdüğünü, sözleşmeli er, askeri öğrenci, işçi, devlet memuru, astsubay ve subay alımına yönelik faaliyetlerin de sürdüğünü belirten Akar, şu ifadeleri paylaştı:

"Bu sene içerisinde toplamda 30 bin 62 personel alımı için planlamalarımızı gerçekleştirdik. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız sürüyor. 2 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile birlikte öğrenci alımına yönelik faaliyetler başlayacak, ardından haziran ayındaki mülakatlarla sürecek. Bütün gençlerimizi bize katılmaya, MSB'nin (Milli Savunma Bakanlığı), TSK'nın geleceğinde, Türkiye'nin güvenlik ve savunmasında görev almaya çağırıyoruz. Bunun kutlu ve parlak bir gelecek olduğunun da gençlerimizce bilinmesini istiyoruz."

Yorumlar (0)