Milli Savunma Bakanı Akar'dan Yunanistan'a silahlanma tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde Yunanistan'ın silahlanma çalışmalarına yönelik, "Bazı ülkelerin tahrik ve teşvikleriyle kendilerince silahlanarak Türkiye'ye üstünlük sağlama gayreti içerisindeler. Bu, beyhude bir gayrettir." sözlerini kullandı.

GÜNDEM 24.12.2021, 13:39 26.12.2021, 09:44
Milli Savunma Bakanı Akar'dan Yunanistan'a silahlanma tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son zamanlarda Yunanistan'ın silahlanma çalışmalarını değerlendirdi ve bu faaliyetleri bir "silahlanma gösterisi" olarak tanımladı.

"Beyhude bir çabadır"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Bakanlığının Madalya, Başarılı Birlik ve Personelin Ödüllendirilmesi Töreni'ne katıldı.

"Harp Okulu öğrencisi yüzerek gider"

Diğer güvenlik ve savunma konularıyla birlikte Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşananlara değinen Akar, "Doğu Akdeniz ve Ege'de Yunanistan ile bazı problemlerimiz var. Tüm bu sorunlara karşı söylediğimiz şey, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk çerçevesinde diyalog ve görüşmelerle, barışçıl yollarla bu problemlerin çözülmesidir. Ne yazık ki Yunanistan'daki siyasiler, bu anlamda saldırgan söylem ve eylemlerini aralıksız biçimde sürdürüyor. Türkiye'yi, son derece yapay ve yapmacık iddialarla yayılmacı olarak gösterme çabasındalar." açıklamasını yaptı.

Yunanistan'daki silahlanma faaliyetlerini yorumlayan Hulusi Akar, şunları söyledi:

"Bu silahlanma yarışı değil, tamamen silahlanma gösterisi. Bazı ülkelerin tahrik ve teşvikleriyle silahlanmak suretiyle kendilerince Türkiye'ye üstünlük sağlama gayretindeler. Bu tamamen beyhude bir gayrettir. NATO’da müttefik olmakla birlikte yeni ittifaklarla bazı faaliyetlerde bulunmaya çalışıyorlar. Bunların tamamının yapay olduğunu belirtiyoruz. Netice olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri, ne yaparlarsa yapsınlar milletimizin ve ülkemizin haklarını ve menfaatlerini korumakta kararlı, azimli ve buna yeterince muktedirdir. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz."

Yunanistan'ın uluslararası anlaşmalara aykırı bir şekilde adaları silahlandırdığına vurgu yapan Akar, şunları söyledi:

"Türkiye'ye 1950 metre uzaklıkta Meis Adası bulunuyor. Bir Harp Okulu öğrencisinin yüzme standardı 2 bin metre. 10 kilometrekarelik bir ada. Bir Harp Okulu öğrencisi yüzerek gider. Söz konusu adaya 40 bin kilometrekarelik yetki alanı talep ediyorlar. Biz 'hayır' dediğimizde 'yayılmacı' oluyoruz. Bu söylem ve eylemlerle bir yere varamayacaklarını öğrenmelerini bekliyoruz. Biz güven artırıcı tedbirler kapsamında 4’üncü toplantı için onları Ankara'ya beklediğimizi belirtiyoruz. Biz 2 ülkenin halkları, bu zenginliklerden faydalanmak suretiyle refah ve güven içinde hayatlarını sürdürmelerini istiyoruz. Ancak hiçbir zaman bu söylemlerimizin bir zafiyet olmadığını anlamalarını da bekliyoruz."

“Terörle mücadelemiz artan tempoda devam ediyor”

Cumhuriyet tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yoğun dönemlerini yaşadığını belirten Hulusi Akar, "Artan bir tempo ve şiddette terörle mücadelemiz devam ediyor. Teröristlerce Iak'ın kuzeyinde kullanılan yerlerde girilmedik hemen hemen hiçbir yer kalmadı, kalmayacak. Pençe harekatları ile çok yoğun biçimde zorlu hava ve arazi koşullarında büyük kahramanlık sergileyen Mehmetçik, adım adım teröristleri takip etmekte, bütün barınaklarına, inlerine, mağaralarına ve sığınaklarına girerek bölgede kontrolü sağlamaktadır. Bölgedeki tek hedefimiz terör unsurlarıdır. Bu mücadele, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürecek." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)