Milli Savunma Bakanı Akar'a lisesinden "asker selamı"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 50 yıl önce öğrenim gördüğü liseye ziyarete gitti. "Taş Mektep" olarak adlandırılan Kayseri Lisesinin öğrencileri Bakan Akar'ı asker selamıyla karşıladı.

GÜNDEM 20.10.2019, 16:05 20.10.2019, 16:42
Milli Savunma Bakanı Akar'a lisesinden "asker selamı"

Akar'ı ilk olarak; aynı okuldan mezun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Lisesi Müdürü Ali Durmuş ve diğer yetkililer karşıladı.

Okulun konferans salonuna ağırlanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı öğrenciler, okul marşını söyleyerek ve asker selamı durarak karşıladı.

Öğrencilerin sürpriz karşılamasından sonra, Akar salonun kürsüsüne doğru ilerken öğrencilerin "asker selamına", "asker selamıyla" karşılık verdi ve kendisinin de öğrenim gördüğü okulun marşına öğrenciler ile eşlik etti.

Özel bir gün yaşadığını belirten Akar, 50 yıl önce okuduğu okulun öğrencileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve eski günlerini hatırladığını yad etti.

Bakan Akar, Kayseri Lisesinde öğrenim gören öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere zamanlama konusunda dikkatli olmalarını ve gerekli önemi göstermeleri gerektiği mesajını verdi ve zihni, bedeni ve fikri kabiliyetlerini ortaya koymalarını, eğitimleri için her şeyi yapmalarını ve öğrenmeyi asla bırakmamalarını tavsiye etti. Günümüzde bilgiye ulaşımın çok kolay olduğunu aktaran Akar, öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladı.

Öğrencilerin her zaman soru sorma kabiliyetlerini geliştirmesi gerektiğini aktaran Akar, bunun için bilgi seviyesinin sürekli geliştirilmesini ve hayat boyu öğrenmeyi bırakmamak gerektiğini ifade etti.

Okuma alışkanlığını kazanmanın önemine de ifadelerinde yer veren Akar, öğrencilere ön yargıdan kaçınmaları gerektiğini, "ben biliyorum" tavrından uzak durmalarını önerdi. Disiplin konusunun da ciddiyetini aktaran Akar, ""Disiplin, sadece askerlikle ilgili değildir. Disiplin herhangi bir konunun kuralları demektir. Her şeyin disiplini yani kuralları var. Bu kurallara uymanız, tanımanız lazım." dedi.

Akar'a, Lise öğrencisiyken genelkurmay başkanı veya bakan olma hedefinin olup olmadığı soruldu

Öğrencilerin temel ve genel kültürlerini geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Akar, aile bağlarına da sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti. Öğrenciliği döneminde yaşadığı bazı anıları da salondakilerle paylaşan Akar, normal bir öğrencilik yaşadığını ifade etti.

"Lise hayatınızda genelkurmay başkanı veya bakan olma gibi bir hedefiniz var mıydı?" sorusuna cevaben, "Okuyalım, vatanımız milletimiz için bir şeyler yapalım istiyorduk. Ülkemiz daha ileri gitsin, milletimiz daha güçlü olsun isterdik. Şu olacağım, bunu yapacağım diye bir şey yoktu ama vatan millet için bir şeyler yapalım gayreti içindeydik." cümlelerini sarfetti.

Savunma sanayisindeki millileşme soruldu

Savunma sanayisindeki millileşmeye yönelik sorulan soru üzerine Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, desteği ve teşvikiyle savunma sanayide hem kamu hem özel şirketlerde ciddi atılımların yapıldığını ve bunun daha da geliştirileceğini "Şu anda savunma sanayide millilik ve yerlilik oranı yüzde 70'lere dayandı." sözleriyle ifade etti.

Terörle mücadele operasyonlarının nasıl bir duygu olduğu soruldu

Bakan Akar, "Terörle mücadele operasyonlarında bulundunuz mu, nasıl bir duygu?" sorusuna, "Bulundum. Bir anda onun içinde oluyorsunuz." diyerek cevap verdi.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesi hakkında ise, "Terörle mücadeleyi son derece temiz yapıyoruz. Silahlı Kuvvetleri olarak terörle mücadele konusunda normalin dışında güç kullanmamız asla ve kat'a söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

Mehmetçiğin fedâkarlığına ve kahramanlığı hakkında da Akar, "Bu sadece Barış Pınarı Harekatı'nda değil, Kıbrıs Harekatı var, Fırat Kalkanı Harekatı var, Zeytin Dalı Harekatı var, terörle mücadele operasyonları var, Pençe operasyonları var, Mehmetçik vatan ve millet duygusuyla büyük işler yapmaya devam ediyor. Bunda da temel unsur asil milletimizin sevgisi, güveni ve duası. Bundan dolayı operasyonlarda mücadele de kolaylaşıyor." konuşmasını yaptı.

"Kayseri'den özlemini çektiğiniz var mı?" sorusuna ise Akar, "Var, mantı." cevabını verdi.

Yorumlar (0)