Milli Muharip Uçak için tarih belli oldu

Erdoğan, 'Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Milli Muharip Uçağımızı da Allah'ın izniyle 2023 yılında hangardan çıkaracak ve tüm dünyaya gösteriyor olacağız. 2025 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan Milli Muharip Uçağımız, Türk Hava Kuvvetleri'nin vurucu gücü olarak 2029 yılında göklerdeki yerini alacaktır." dedi.

GÜNDEM 06.01.2022, 20:16 06.01.2022, 21:07
Milli Muharip Uçak için tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende konuştu.


"Önceki dönemlerde dışa bağımlı haldeydi"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Savunma sanayimiz çok özel bir yere sahip. Evvelki dönemlerde ne yazık ki dışa bağımlı bir hale getirilmiştir. 20 sene evvel yalnızca 62 olan savunma projesi sayısı, bu sene itibarıyla 750'yi geçti. Kendi savaş gemisini üretebilen 10 ülkeden biriyiz. SİHA, TİHA ve İHA üretiminde ise ilk 3 ülkeden biriyiz. Savunma projelerine ayrılan bütçe 5,5 milyar dolardan 75 milyar dolara yükseldi. Sektörün senelik cirosu 1 milyar dolardı, şimdi 10 milyar dolar. Şu an için HİSAR'ı yaptık, yakın bir zamanda SİPER'i ve daha ötesini de yapacağız. Yüksek teknoloji isteyen sistemleri bir bir hayata geçiriyoruz. Türkiye artık her alanda var.

"2029 yılında göklerdeki yerini alacak"

Ağır sınıf taarruz helikopteri projemiz sürüyor. İlk özgün helikopterimiz olan Gökbey'i de bu sene teslim edeceğiz. Milli Muharip Uçağımızı da Allah'ın izniyle 2023 yılında hangardan çıkaracak ve tüm dünyaya gösteriyor olacağız. 2025 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan Milli Muharip Uçağımız, Türk Hava Kuvvetleri'nin vurucu gücü olarak 2029 yılında göklerdeki yerini alacaktır. Mehmetçiğimizin, jandarmamızın, polisimizin kullandığı silahları hiç kimseye muhtaç olmadan üretebilmek için bu alana milli hassasiyetlerle önem veriyoruz. Üretebileceğimiz ürünlerin dışarıdan tedarikine asla rıza göstermeyeceğiz. Savunma sanayimizi kuvvetlendirmek ve geliştirmek önceliğimiz olmayı sürdürecek.

"Siyaset üstü bir konu"

Savunma sanayisini her daim siyaset üstü bir alan olarak tanımladık. Fakat son dönemde bazı iftiralarla karşı karşıya kalıyoruz. Arifiye'de bulunan 'Tank Palet Fabrikası' ile ilgili söylenen yalanları dile getirmekten bıkmadılar. Biz bu yalanların maksadının Türkiye'nin savunma sanayi hamlelerini engellemek olduğunu çok biliyoruz. Buradan bütün sahtekarlara, yalancılara sesleniyorum. Bizler ülkemize hizmet etmekten hiçbir zaman yorulmayacağız fakat siz bir gün muhakkak yalanlarınızda boğulacaksınız."

































Yorumlar (0)