Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ardından bildiri yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı son buldu. Toplantı sonrası bir bildiri paylaşıldı.

GÜNDEM 28.01.2021, 21:43 30.01.2021, 09:15
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ardından bildiri yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, 4 saat 30 dakika boyunca devam etti. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, Doğu Akdeniz meselesi ile ilgili olarak, "Türkiye'nin Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselelerinin çözümünde, her platformda öncelikle diyalog ve diplomasiden yana olduğu, buna mukabil Türkiye'nin uluslararası hukuk ve antlaşmalardan ortaya çıkan alaka, hak ve menfaatlerini korumakta kararlı olduğu bir defa daha vurgulanmıştır." denildi.

Söz konusu bildiride şu ifadelere yer verildi:

1. Milli güvenliğimiz yönünden önem teşkil eden iç ve dış sorunlar kapmasında, 2020 yılında bölgemizde ve dünyada meydana gelen ekonomik, siyasi, sosyal ve askeri gelişmelerin Türkiye üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde incelenmiştir. İçinde bulunduğumuz 2021 yılında meydana gelmesi olası gelişmeler ve söz konusu gelişmelere karşı alınabilecek önlemler müzakere edilmiştir.

2. PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak kaydıyla, milli birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her çeşit tehlike ve tehdide karşı ülke içinde ve ülke dışında azim, kararlılık ve büyük bir başarı ile icra edilen operasyonlar hakkında kurulumuza bilgi verilmiştir.

3. Bölgemizdeki istikrarsızlığın baş müsebbibi olan terör örgütlerinin, güney bölgemizdeki komşularımızın topraklarında varlığının son bulmasın çerçevesinde atılan adımlar etraflıca ele alınmış; meseleye müdahil tüm uluslararası aktörler, üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye davet edilmiştir.

4. Türkiye'nin Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselelerinin çözümünde, her platformda öncelikle diyalog ve diplomasiden yana olduğu, buna mukabil Türkiye'nin uluslararası hukuk ve antlaşmalardan ortaya çıkan alaka, hak ve menfaatlerini korumakta kararlı olduğu bir defa daha vurgulanmıştır.

5. İstikrara kavuşması açısından büyük bir gayret gösterdiğimiz dost ve kardeş ülke Somali başta olmak kaydıyla, Afrika'da ve farklı coğrafyalardaki birçok devlette artış gösteren terör ve şiddet olayları kınanarak, ülkemizin barış, refah ve istikrar tesisi konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeyi sürdüreceği kaydedilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.







 

Yorumlar (0)