Milli Görüş'ün emektar ismi hayatını kaybetti: Erbakan'ın dava arkadaşıydı

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucularından ve Milli Görüş hareketinin emektar isimlerinden Hasan Damar, yaşamını yitirdi. Damar, son videosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy istemişti.

GÜNDEM 01.06.2023, 09:58 01.06.2023, 18:06 Şeyda Gül
Milli Görüş'ün emektar ismi hayatını kaybetti: Erbakan'ın dava arkadaşıydı

Dr. Yusuf Zeynelabidin Eğitim ve Gençlik Derneği'nden yapılan açıklamada, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucularından Hasan Damar, hakkın rahmetine kavuştuğu duyuruldu. Bir süredir tedavi gören Damar, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşları arasında yer alıyordu. 

Derneğin onursal başkanıydı

"Derneğimizin Onursal Başkanı değerli büyüğümüz ve dava insanı Hasan Damar ağabeyimiz Hakkın rahmetine kavuştu" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada islam alemine başsağlığı dileklerinde bulunuldu. 

Seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan için destek istemişti

28 Mayıs seçimi öncesinde video yayımlayan Saadet Partisi hatibi ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden Hasan Damar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy istemişti. "Bütün dava kardeşlerimi destek vermeye davet ediyorum" diyen Damar, devlet ellerinden gittiğinde bir daha devlet kurma şanslarının olmayacağı çağrısında bulunmuştu. "Birinci turda da ifade ettiğim gibi şimdi de cumhurbaşkanına destek vermemiz lazım" ifadelerini kullanan Damar, "Bütün dava kardeşlerime onlara destek vermeye davet ediyorum" demişti.

Hasan Damar kimdir?

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın kurucusu olan Hasan Damar, Milli Görüş hareketi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yakın dostları arasında yer alıyordu. Cefakar bir hayat yaşayan Hasan Damar, 1969 yılında Almanya'ya giderek 1971 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'nın kurulmasında önemli bir rol oynamıştı. Damar, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştu.  Milli Görüş mücadelesi çerçevesinde hapis cezalarına mahkum olan Damar, toplam dört yıl hapis hayatı yaşamıştı. Damar, bir süredir tedavi görüyordu.

Yorumlar (0)