Milli elektrikli tren ilk seferine çıktı

Milli elektrikli tren, yolculu ilk seferini gerçekleştirdi.

GÜNDEM 28.05.2023, 01:02
Milli elektrikli tren ilk seferine çıktı

Bahse konu tren, Adapazarı Garı'ndan Ada Ekspresi ile saat 20.10 sularında ilk seferine çıktı.

Yaklaşık olarak 1,5 süren sefer, Gebze Garı'nda son buldu. 



"Çok güzel olmuş"

Yolculardan Furkan Kahveci, basın mensuplarına, Sakarya Üniversitesi öğrencisi olduğunu dile getirdi. 

Oy vermek için megakent İstanbul'a gittiğini kaydeden Kahveci, "Tren çok güzel olmuş, çok beğendik. Zaten biner binmez arkadaşlarımızla aramızda konuştuk; iç dizaynı olsun, koltukları olsun çok hoş olmuş. Milli elektrikli trenin ilk yolcuları olduğumuz için heyecanlıyız. Daha konforlu ve hızlı yolculuk yapacağız. Kendi milli elektrikli trenimize binebilmenin gururunu yaşıyoruz. Milletimize, vatanımıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu.



Milli elektrikli tren seti

TÜRAŞAŞ (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii) tarafından üretilen milli ve yerli tren seti, 27 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen merasimle TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğüne verildi.

Gebze ile Adapazarı güzergahında sefer yapacak olan milli elektrikli tren, 11 durakta hizmet verecek. Söz konusu güzergahta günde beş sefer yapacak olan milli elektrikli tren, günde yaklaşık olarak 500 kilometre yol kat edecek.

Üretiminden tasarımına milli ve yerli olanaklar kullanılarak üretilen ve 160 kilometre/saat işletme hızına sahip olan trende yolculuk sırasında kahve-çay ve meşrubat satışı gerçekleştirilecek.

İşletme gereksinimlerine göre şehirlerarası veyahut bölgesel trenlerde kullanılmak üzere üçlü, dörtlü, beşli ve altılı araç üretilebiliyor, beşli araçlı konfigürasyonunda 324 yolcu kapasitesi bulunuyor.

AB (Avrupa Birliği) ülkeleri ve Türkiye'de çalışabilmesi için TSİ sertifikasına sahip olan setler, yolcu konforu düşünülerek üretildi.

Trende kafeterya bölümü, kablosuz internet erişimi, bebek bakım odası, engelli biniş sistemi ve engelli yolcular için iki bölme de bulunuyor.

Yorumlar (0)