Milletvekili yemin töreninin günü ve saati belli oldu

28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışı yarın gerçekleştirilecek. Yarın 14.00'te başlayacak törende milletvekilleri kürsüye çıkaracak yemin edecek. TBMM Geçici Başkanı olacak Devlet Bahçeli, oturumu başlatacak. En genç 6 vekil, geçici katip üye olacak.

GÜNDEM 01.06.2023, 13:27 01.06.2023, 17:08 Hakan Öksüz
Milletvekili yemin töreninin günü ve saati belli oldu

14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nden sonra milletvekili olarak seçilen kişilerin yemin töreninin ne zaman yapılacağı belli oldu. 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışı yarın yapılacak. Yarın saat 14.00'te TBMM Genel Kurulu toplanacak, yeni seçilen milletvekilleri yemin edecek.

Devlet Bahçeli, TBMM Geçici Başkanı olacak

Yeni yasama döneminin ilk birleşimi, "en yaşlı üye sıfatıyla" MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli tarafından yapılacak. Açılışı yapacak olan Bahçeli, TBMM Geçici Başkanı olacak. 

İşte "geçici katip üye" olacak en genç 6 vekil

En genç 6 milletvekili, geçici olarak katip üyelik görevini üstlenecek. Bu milletvekilleri AK Parti'den Eyyüp Kadir İnan, Mesut Bozatlı, Zeynep Yıldız, Rümeysa Kadak, Zehranur Aydemir ve Yeşil Sol Parti'den Beritan Güneş Altın olacak. TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimine kadar, "Geçici Başkanlık Divanı" görevde kalacak. 

Ant içmeyen milletvekiline ne olacak?

Yemin eden ilk milletvekili Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli olacak. Bahçeli'den sonra illerin alfabetik sıralamasına göre kürsüye çıkan vekiller ant içecek. Ant içmeyen vekiller, milletvekili sıfatının sunduğu haklardan faydalanamayacak. 

Yorumlar (0)