Milletlerarası 6 anlaşma yürürlüğe girdi

Türkiye ile 6 farklı ülke arasında farklı alanlarda imzalanan anlaşmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasının ardından Resmi Gazete'de yayınlandı.

GÜNDEM 21.03.2021, 14:31 22.03.2021, 09:02
Milletlerarası 6 anlaşma yürürlüğe girdi

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Ukrayna, Mali, Sierra Leone, Katar ve Irak ile çeşitli alanlarda imzalanan 6 milletlerarası anlaşma resmi gazetede yayınlanmasıyla beraber yürürlüğe girmiş odu.

Tarih öğrenimine önem verilecek

Türkiye ve Avrupa Konseyi arasında imzalanan anlaşmayla Bakanlar Komitesinin kararıyla tarih öğretim ve öğrenimini öne çıkartan uygulamaların hayata geçirilmesi sağlanacak. 

Mali ve Sierra Leone’ye ventilatör cihazı hibe edilecek

Mali Cumhuriyeti ile sağlık alanında yapılan anlaşmayla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Mali'ye 2 ventilatör cihazı hibe edecek. Yine aynı şekilde Türkiye, Sierra Leone'yede 3 ventilatör cihazı desteği sağlayacak.

Katar’la su yönetimi anlaşması

Katar’la su yönetimi konusunda anlaşma sağlayan Türkiye böylelikle bu ülke ile beraber su yönetimi alanındaki teknolojik ve bilimsel yeteneklerini güçlendirerek, ortak çıkarlar alanında iş birliğini teşvik edecek.

Irak’la kültürel bağları koruma ve geliştirme anlaşması

Irak Cumhuriyeti Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan kültürel işbirliği zaptı mutabakatıyla beraber iki ülke arasında, sahne sanatları, sinema, çocuk kültürü, kültür merkezleri, kültürel miras, kütüphanecilik ve yayıncılığı da içeren alanlarda iş birliği yapılacak.

Ayrıca resmi gazetede Türkiye-Ukrayna Hükümetler arası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 12. Dönem Toplantısı Protokolünün onaylanması hakkındaki karar da yayınlandı.

Yorumlar (0)