Millet İttifakı'ndan 'ikinci tur' mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu, "Veriler an itibarıyla akmaya devam ediyor. Halkımız 'ikinci tur' diyorsa başımızın üstüne. Bu seçimi ikinci turda muhakkak ama muhakkak kazanacağız, herkes bunu görecek." diye konuştu.

GÜNDEM 15.05.2023, 03:52
Millet İttifakı'ndan 'ikinci tur' mesajı

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Seçimleri'ne dair CHP Genel Merkezi'nde, DP (Demokrat Parti) lideri Gültekin Uysal, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Ali Babacan, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sandığa gidip oy veren bütün seçmenlere yürekten teşekkür ettiğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, katılım oranının yüzde 90'a varması ve sürecin demokratik olgunluk içerisinde sürdürülmesinin ayrıca memnuniyet verdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, tüm hakaret ve iftiralarına karşın beklediği neticeyi alamamıştır. Kimse bir oldubitti için heveslenmesin. Seçim balkonlarda kazanılmaz. Veriler an itibarıyla akmaya devam ediyor. Halkımız 'ikinci tur' diyorsa başımızın üstüne. Bu seçimi ikinci turda muhakkak ama muhakkak kazanacağız, herkes bunu görecek." dedi. 

"Kazanacağız"

"Geçici neticeler şunu göstermiştir ki Erdoğan halktan beklediği güvenoyunu alamamıştır." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Toplumdaki değişim isteği yüzde 50'den fazladır. AK Parti'deki oy kaybı da bunu göstermektedir. Biz önümüzdeki iki hafta boyunca ülkemiz için, halkımızla beraber Türkiye'ye adaleti, hukuku ve hakkı getirmek için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Milletimiz emin olsun, muhakkak ama muhakkak kazanacağız ve Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz."

Yorumlar (0)