Millet bahçesi tartışmasına Soylu’dan yanıt: “Çelişki içindeler”

Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı topraklarına inşa edilecek olan millet bahçesine karşı çıkarak müteahhit ve yatırımcıları tehdit ettiğine dair iddialara karşı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalar gerçekleştirdi.

GÜNDEM 17.05.2022, 15:54 18.05.2022, 12:11
Millet bahçesi tartışmasına Soylu’dan yanıt: “Çelişki içindeler”

Süleyman Soylu Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine karşı tepkide bulunarak, "İstanbul üzerinde, bu bölgenin en harika millet bahçesi yaşatılabilecek, yani yüzlerce ağaç dikilecek ne diye karşı çıkıyorsunuz, kendinizle çelişiyorsunuz. Siyaset meydanına terörizm getirilerek bu durum meşru bir hale sokulmaya uğraşılıyor. Kamu güvenliğini ortadan götürme ve terörizmi siyasete katarak ortadan kaldırılmaya çabalanıyor" dedi.

arşiv

Kılıçdaroğlu ve muhalefet millet bahçesine karşı çıkıyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geride bıraktığımız günlerde gerçekleştirdiği bir açıklamada Atatürk Havalimanının imara açılacağını iddia etmişti. Bu durum üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı'na Türkiye üzerinde en büyük millet bahçesi unvanına sahip olabilecek bir yer inşa etmeyi istediklerini belirten Soylu, CHP ve muhalefet partilerinin bu duruma tepki gösterdiğini belirtti. Ortaya atılan iddialara yanıt veren Soylu, "İstanbul'a tüm Türkiye üzerinde olacak en büyük millet bahçesini kurmayı planlıyoruz. Bir sürü ağaç dikilecek sonuçta bu alana. Siyasete terörizm gibi pis şeyleri çekerek meşru hale getirmeye çabalıyorlar. Kamu istikrarını yok etmeye ve anarşizme meydan yaratarak siyasete katmaya uğraşıyorlar "şeklinde ifade etti.

“Anarşizm meşru hale getiriliyor” tepkisi

Siyaset meydanına anarşizmin getirilerek meşru duruma getirilmeye uğraşıldığını söyleyen Soylu, "Yüzlerce ağaç dikeceğiz bu alana. Yani bu nasıl bir çelişkili durum anlayamadım. Ne diye itiraz ediyorsunuz. Koca bir Siyaset alanına terörizm çekilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Kamuda ki düzenin bozulmasını ve terörizmi siyasete katmaya çabalıyorlar" dedi

“Siyasi mağduriyet manipülasyonu yapılıyor”

Kendisinin de il başkanlığı yaptığını oralardan bu mevkiiye ulaştığını belirten Soylu, “Biz bu vazifeleri sağlarken devlete katil damgası yapıştırmadık. Bir de siyasi etik kanunu talep ediyorsunuz, küfür mü etmeyi düşünüyorsunuz. Bu da aynı şekilde bir çelişkiye girmiyor mu? Ne yazık ki siyaset meydanımıza anarşizm katılarak meşru hale getirilmeye uğraşılıyor. Ben istediğimi alayım da sonuç ne olursa olsun diye düşünüyorlar. Bu çok hatalı bir düşünce. Siyasi mağduriyet ve İstismar adına manipülasyon gerçekleştiriliyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)