Millî Eğitim Bakanlığından Doğa Koleji açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı Doğa Koleji'nde yaşanan maaş sıkıntısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

GÜNDEM 07.12.2019, 16:20 07.12.2019, 16:44
Millî Eğitim Bakanlığından Doğa Koleji açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Doğa Koleji ve diğer özel öğretim kurumlarıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, basında yer alan tüm gelişmelerin bakanlık tarafından dikkatle takip edildiği vurgulandı.

Öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi nedeniyle derslerin yapılamadığıyla ilgili basında yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, "maaş ödemelerinin yapılmadığı" gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi konusunda 4 Aralık'tan itibaren bakanlığa yapılan başvurularla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.

"Gerekli tedbirler alınmakta"

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan metinde, maaş sorunlarının Doğa Koleji kurucu işletmesine ait olan ve 15 ilde bulunan 214 özel öğretim kurumunda yaşandığı kaydedildi. Doğa Koleji'nin 51 ilde toplam 411 okulu bulunuyor.

Açıklamada 41 ile dağılmış olan 197 okulda eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz şekilde devam edildiği belirtildi.

Açıklamada yer alan diğer ifadeler ise şöyle:

''41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) yöntemiyle eğitim öğretim faaliyetlerini düzenli bir şekilde sürdürmektedir.

Bir özel okulun kurum açma şartlarını kaybetmesi sonucu, Bakanlığımız tarafından kapatılması halinde öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin aksamadan devamı için İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınmakta,  velilerin de talepleri doğrultusunda öğrenciler resmî veya özel okullara nakledilerek olası mağduriyetleri önlenmektedir
 
Özel okullarda görev yapan bir personelin ücretinin tam ve zamanında ödenmemesi veya sigorta primlerinin yatırılmaması gibi hususlar hakkında işverene uygulanacak idari yaptırımlar ilgili kanunlarda açıkça düzenlendiği gibi görev yapan personelin karşılanmayan özlük haklarını dava yoluyla ilgili okulun kurucusundan talep etme hakları da bulunmaktadır.

Bir özel öğretim kurumuna devam ederken kurumdan ayrılan öğrencilere, daha önce ödenen ücretlerinin ne şekilde iade edileceği hususu Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde düzenlenmiştir.

Bakanlığımız, söz konusu özel öğretim kurumunda yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıları ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde çözmek için gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Eğitim öğretim sürecinin aksamaması için tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmıştır. Olası bir durumda öğrencilerimizin resmî veya özel okullara nakillerinin gerçekleştirilebilmesi için tüm planlamalar yapılmıştır.''

Yorumlar (0)