Milas’ta yakalanan Ünsal Ban, Ankara’ya getirildi

Yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğla’nın Milas ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, karayolu ile bu sabah Ankara’ya getirildi. Ünsal Ban'ın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğindeki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

GÜNDEM 30.08.2022, 09:17 30.08.2022, 14:56
Milas’ta yakalanan Ünsal Ban, Ankara’ya getirildi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin eski rektörü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi olan Ünsal Ban, dün yurt dışına kaçmak isterken Milas’ta yakalanarak gözaltına alınmıştı. Deniz yolu ile yurt dışına kaçmayı planladığı öğrenilen Ban’ın kendisine ait olmayan bir araçta yakalandığı bildirildi. Öte yandan Ünsal Ban’ın Muğla’ya gelirken güvenlik noktalarında durdurulmamak için dağ yollarını kullandığı öğrenildi. 

Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında

Ban’ın bir yat kiraladığı ve bununla Yunanistan üzerinden İtalya’ya gitmeyi hedeflediği bildirildi. Yata binmeden gözaltına alınan Ünsal Ban, bu sabah saatlerinde karayolu ile Ankara’ya getirildi. Ünsal Ban'ın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğindeki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi. Ban hakkında boşanma aşamasındaki eşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun şahsi verilerini paylaşması, şantaj ve tehdit suçlamaları bulunuyor. 

Yorumlar (0)