Milas ve Köyceğiz dışında tüm yangınlar kontrol altında

Bakan Pakdemirli, "Muğla'da 2 orman yangını ile mücadele sürüyor." dedi.

GÜNDEM 09.08.2021, 21:00 09.08.2021, 23:36
Milas ve Köyceğiz dışında tüm yangınlar kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris'te gerçekleştirdiği konuşmada, "Muğla'da 2 orman yangını ile mücadele devam ediyor." dedi.

"3 yangın devam ediyor"

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Muğla'da Milas ve Köyceğiz yangını devam ediyor. 270 orman yangınıyla uğraştık, 268 tanesi kontrol altında. İki orman yangını için çalışmalarımız sürüyor. Köyceğiz'de yangın vadiye hapsolmuş bir şekilde devam ediyor fakat kontrol altına alındığını şu an için söyleyemiyoruz. 

"Yeni bal ormanları tesis edeceğiz"

Muğla'da orman yangınlarında 4 bin 500'e yakın arı kovanı hasar gördü. Ülkemizin çam balı merkezi olan Muğla'da bu hususta yaraları saracağız, yeni bal ormanları tesis edeceğiz. Özellikle küçükbaş, büyükbaş ve arı kovanı zararlarının tamamını hibe olarak ödüyor olacağız.

"Ormanlarımız küllerinden doğacak"

Bundan sonraki ekim dikimlerde yangın kontrol şeritlerimiz daha da geniş olacak. Bitkisel üretim alanlarının tekrar tesisi için gereksinim duyulan fide, tohum ve fidanı bedelsiz olarak temin edeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin, ormanlarımız tekrar küllerinden doğacak. 

"e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilirler"

Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak yer almak isteyenler e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapsın.

"Devlet burada"

9 kentte, 26 ilçe, 180 köyde, 7 bin 735 çiftçimizin hasar tespit çalışması tamamlandı. Devlet buradadır, yangından zarar gören hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz.

"Yunanistan'ın talebine olumlu bakıyoruz"

Yunanistan'ın bizden talebi var. Biz bu talebe olumlu bakıyoruz. İki 40 tonluk OGM'nin kullanmış olduğu uçak hazırlanmış olup, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın işlemleri tamamlanması durumunda yola çıkacak."

Yorumlar (0)