"Milas'taki yangınla ilgili 1 kişi gözaltında"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarının sürdüğü Muğla'da gerçekleştirdiği incelemelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Milas'taki yangına ilişkin 1 kişi gözaltına alındı." dedi.

GÜNDEM 31.07.2021, 21:20 01.08.2021, 00:19
"Milas'taki yangınla ilgili 1 kişi gözaltında"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının sürdüğü Muğla’da gerçekleştirdiği incelemelerin ardından açıklama yaptı.

"Her türlü tedbir alındı"

Marmaris'teki yangında hava araçlarına ek olarak 176 hizmet aracı, 31 iş makinesi, 35 tanker, 80 arazözün ve 1.400 personelin görev yaptığını ifade eden Erdoğan, gıda, temizlik malzemesi, barınma ve benzeri ihtiyaçlar için gerekli olan her türlü tedbirin alındığını ve her türlü ikmal mekanizmasının oluşturulduğunu açıkladı. 

Sağlık Bakanlığının 175 personel ve 38 ambulans ile yurttaşlara yardımcı olduğunu belirten Erdoğan, "Yangından etkilenen vatandaşlarımızın ikisi haricinde hepsi taburcu edilmiştir." dedi.

"1 kişi gözaltına alındı"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milas'taki yangın ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Ormanlarımızı ateşe verenleri bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur.

Ülkemiz, yangınların izlerini kısa bir sürede silecek. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Can kaybı haricindeki her kaybı telafi edecek güce sahibiz.

Yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla tekrar fidanlarla buluşturacak, orman varlığımıza yeniden kazandıracağız.

Uçak sayımızı çeşitli ülkelerden desteklerle artırmış durumdayız. Başta Rusya olmak üzere Ukrayna ve İran'dan gelenlerle yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16'yı buldu.

45 helikopterimiz noktasal söndürmeyi yapıyor. 9 insansız hava aracımızla etkin bir biçimde sahadayız.

Orman yangınlarında terör şüphesi tespit edersek ki şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye varacaksa varsın takip edecek, gereğini yapacağız."



Yorumlar (0)