Mike Pence, Erdoğan'ı Ankara'da tehdit etmiş!

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, Trump yönetiminin Türkiye'ye yönelik bir dizi yaptırım listesini hazırda tuttuğunu açıkladı.

GÜNDEM 31.10.2019, 11:05
Mike Pence, Erdoğan'ı Ankara'da tehdit etmiş!

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlarla ilgili listenin ihtiyaç olması durumunda kullanılmak üzere hazır tutulduğunu açıkladı ve ekledi: "Ancak Suriye'de ateşkes sağlandığı için önceki yaptırımların kaldırılmasından memnunum."

Mike Pence Ankara'da kullanmış

Suudi Arabistan'da röportaj veren ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, ilave yaptırımlar için hazırlanan hedef listesinin Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Ankara ziyaretinde pazarlıklarda kullanabilmesi için hazırlandığını itiraf etti.

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin'e göre görüşmeler başarısızlıkla sonuçlansaydı mali yaptırımlar devreye sokulacaktı.

"O liste hâlâ duruyor mu?" sorusuna ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, "Cevabım evet, o liste hala duruyor. Buna ihtiyaç duyacağımızı düşünmek için bir sebebim yok. İşlerin şu anki gidişatından memnunuz" ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından Türkiye'ye karşı hazırlanan yaptırım listesinde yer alan önlemlerin bazıları şunlar:

- Türkiye'nin eski ve mevcut hükümet yöneticilerinin ABD'deki mal varlıklarının dondurulması, el konulması.

- Çelik ithalatı için gümrük vergisinin yüzde 50'ye çıkarılması ve bunun mayıs ayından geçerli olmak üzere yürürlüğe girmesi.

- ABD Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması yapılmasına ilişkin yürütülen müzakerelerin ivedilikle durdurulması.

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e yaptırım uygulanması.

- Türk Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yaptırım uygulanması.

- ABD Hazine Bakanlığının belirlediği finansal kurumlara kısıtlama getirilmesi.

- Suriyeli mültecileri zorla geri döndürmek isteyen, siyasi çözümü destekleme çabalarını engelleyen ya da kesintiye uğratan eylemleri destekleyen ya da yapan kişilere de yaptırım uygulanması.

Yorumlar (0)