Miçotakis’ten Türkçe paylaşım: Biz düşman değiliz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter hesabı üzerinden Türkçe açıklama yaparak, “Yunanistan Türkiye’yi tehdit etmiyor. Biz düşman değiliz” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.09.2022, 09:19 25.09.2022, 08:43
Miçotakis’ten Türkçe paylaşım: Biz düşman değiliz

Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyonun yükseldiği bu dönemde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten dikkat çekici bir paylaşım geldi. Twitter hesabı üzerinden Türkçe mesaj paylaşan Miçotakis, “Yunanistan Türkiye’yi tehdit etmiyor. Biz düşman değiliz. Biz komşuyuz ve aramızdaki dostluk ilişkilerine çok önem veririz” dedi.  
“Her iki ülkedeki çoğunluk da anlaşmazlık ve çatışma istemiyor”

Öte yandan Miçotakis, yayımladığı mesaja Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı da ekledi. Yunan Başbakan paylaşımında, “Birleşmiş Milletler’den bu mesajla sadece Türk liderlerine değil, Türk halkına da seslenerek şunu belirtmek isterim; Yunanistan, Türkiye’yi tehdit etmiyor. Biz düşman değiliz. Biz komşuyuz. Aramızdaki dostluk ilişkilerine çok önem veririz. Her iki ülkedeki çoğunluk da anlaşmazlık ve çatışma istemiyor. Gelin, beraber iş birliği ve saygı çerçevesinde, uluslararası hukuka uygun olarak ileriye doğru yürüyelim” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye, bölgede yapıcı rol oynama potansiyeline sahip bir ülkedir”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Miçotakis, “Türkiye eğer bu önerimize olumlu adım atarsa, Yunanistan ile Avrupa Birliği’nin dostu ve müttefiki olabilecek bir NATO mensubudur. Türkiye, bölgede yapıcı rol oynama potansiyeline sahip bir ülkedir” şeklinde konuştu. 

“Türkiye, bu kapsamda dünya gıda güvenliğine önemli bir katkı sunmuş oldu”

Tahıl koridoru anlaşmasına Türkiye’nin önemli bir katkı sunduğunu belirten Miçotakis, “Bu anlaşma tüm dünya için çok kritikti. Türkiye, bu kapsamda dünya gıda güvenliğine önemli bir katkı sunmuş oldu. Buna rağmen Türkiye, Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya’da istikrarı ve huzur ortamını bozan bir tutum içerisinde bulunuyor” dedi.

“Türkiye, son dönemde Yunanistan’a karşı sert söylemlerde bulunuyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözüne de atıfta bulunan Miçotakis, “Türkiye, son dönemde Yunanistan’a karşı sert söylemlerde bulunuyor. Türkiye’nin Ege’ye ilişkin ‘yanlış’ iddiaları, Kardak krizinden bu yana dile getiriliyor. Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege adaları konusunda Yunanistan’ın egemenliğini sorgulaması, bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)