Miçotakis'e "Türklerle ilgili" şerefsizce teklif!

Kardak krizinin mimarlarından Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, Türklerle ilgili Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e ahlaksız bir teklifte bulundu.

GÜNDEM 27.06.2020, 12:45
Miçotakis'e "Türklerle ilgili" şerefsizce teklif!

1989-1996 yılları arasında, Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları'na çoban gönderip keçi beslettiren Kalymnos (Kelemez) Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, yaptığı ahlaksız planını Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e önerdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e hitaben bir mektup kaleme alan Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, "Türk tırlarını önce Yunanistan'a almayı, ardından kontrol bahanesiyle tırları günlerce bekleterek tüm malları bozmayı" teklif etti.

Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, "Egnatia Otoyolundaki Türk tırlara fren" başlığını atarak gönderdiği mektupta şöyle diyor:

"Yunanistan'a ihracat yapan Türk firmalarının ürünlerinin bulunduğu  Türk tırlarını, İpsala Hudut Kapısı'ndan Yunanistan'a aldıktan sonra Egnatia otoyolunda kontrol bahanesiyle durduralım. Günlerce bu tırları bekletelim ve ürünlerini bozulduktan sonra serbest bırakalım."

Ayasofya hazımsızlığı

Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis'in mektubunda Ayasofya hazımsızlığı da yer aldı.

"kostasxan . blogspot . com" internet adresinde yayınlanan mektupta Kalymnos Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, Ayasofya'da Kur'an okunmasından rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi:

"İstanbul'un işgalinin yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta Ayasofya'da Kuran'ın okunması acaba çok da önemli değil miydi? Erdoğan'ın tahriklerine ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığımız sert açıklama yapmamalı mıydı?"

Yorumlar (0)