MHP’den seçim değerlendirmesi: Açık ara birinci olacağız

Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçim sonuçlarına dair açıklama yapıldı. Cumhur İttifakı'nın TBMM’de çoğunluğu elde ettiğine değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçimin ikinci tura kaldığına işaret etti.

GÜNDEM 15.05.2022, 17:45
MHP’den seçim değerlendirmesi: Açık ara birinci olacağız

Türkiye dün sandık başına gitti. Oyların sayılması sonucunda TBMM’de Cumhur İttifakı çoğunluğu elde ederken cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne dair değerlendirme sağladı.

“Partimize karşı algı oluşturuldu”

Konu ile ilgili yazılı bilgilendirme sağlayan Yalçın, ''Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek ikinci turda açık ara birinci olacağı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak göreve geleceği şimdiden açıklık kazanmıştır” dedi.

Seçim öncesi MHP'yi barajın altında olarak gösteren anketlere sert tepki veren Yalçın, "Partimize karşı bir algı oluşturmanın, düzmece kamuoyu yoklamalarının halkımızın nezdinde herhangi bir değeri bulunmadığı görülmüştür." ifadesine yer verdi.

Seçimlerden galip çıkanların Türk milleti olduğuna vurgu yapan Yalçın, "14 Mayıs gününün akşamında hepimizin şahit olduğu tek şey millet iradesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)