MHP lideri Bahçeli'den Ermenistan'a tepki: "Türk milleti soydaşlarının arkasındadır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Can Azerbaycan, terör devleti Ermenistan ve arkasındaki zalimler karşısında yalnız değildir. Türk milleti soydaşlarının arkasındadır'' açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 14.09.2022, 15:57 15.09.2022, 11:03
MHP lideri Bahçeli'den Ermenistan'a tepki: "Türk milleti soydaşlarının arkasındadır"

MHP lideri Devlet Bahçeli, Azerbaycan sınırında ihlaller yapan Ermenistan'a tepki gösterdi.

“Kim olursa olsun ağır sonuçlardan mesuldür”

Bahçeli, ''Ermenistan'ı sahaya sürüp piyon gibi kullanan kim olursa olsun ortaya çıkacak ağır sonuçlardan mesuldür'' dedi.

MHP lideri, sözlerine şöyle devam etti:

''Karabağ Zaferi’ni hazmedemeyen, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından atılan Ermeni çeteleri mütecaviz eylemlerine hız vererek, hain ve kanlı provokasyonlara girişmektedir. Nitekim Ermenistan’ın Karabağ’daki saldırganlığına tahammül ve sabır gösterilemeyecektir.

“Türkiye sonuna kadar Azerbaycan ile dayanışma içinde”

Türkiye, sonuna kadar Azerbaycan ile dayanışma içindedir. Can Azerbaycan, terör devleti Ermenistan ve arkasındaki zalimler karşısında asla yalnız değildir.''

Şiddetli çatışmalar yaşandı

Ermenistan ile Azerbaycan arasında 2. Karabağ Savaşı'ndan sonraki en şiddetli çatışmalar meydana geldi. Azerbaycan, Ermeni ordusunun sınırda provokasyon yaptığını açıkladı. 

Ateşkes ilan edildiği açıklansa da da bu uzun sürmedi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yaşanan çatışmalarda 49 Ermeni askerinin öldüğünü duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın duyurusunda ise "Ermenistan'ın provokasyonunda 50 Azerbaycan askerinin şehit olduğu" bildirildi. Azerbaycan, Ermenistan’ın provokasyonlarıyla yaşanan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)