MHP'den kanun teklifi: Polis elektroşok kullansın!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na kanun teklifi sundu.

GÜNDEM 04.06.2020, 15:12 04.06.2020, 16:06
MHP'den kanun teklifi: Polis elektroşok kullansın!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu teklifte, "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu" değişiklik yapılması isteniyor. Söz konusu kanun teklifi, Türkiye'de görev yapan polislerin elektroşok cihazı kullanmasını öngörüyor. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Öztürk, söz konusu kanun teklifine ilişkin açıklamada bulundu. 

Öztürk, sunulan kanun teklifinin, fiili saldırıya uğrayan polislerin ateşli silah kullanmadan önce caydırıcı ve uyarıcı teçhizatlarının olmasını, ateşli silah kullanımı nedeniyle gerçekleşen ve istenmeyen olayların engellenmesini, polislere saldırıda bulunan ve direnen şüphelilerin direncinin kırılabilmesini ve polislerin kullandığı teçhizat açısından kuvvetlenmesini hedeflediğini kaydetti. 

"Güvenlik güçlerine yönelik fiziki saldırılar arttı"

Kolluk kuvvetlerinin ağır koşullarda görev yürüttüğünü aktaran Öztürk, polisin bir yandan görevini iyi yürütebilmek için çaba harcarken, diğer yandan sorumlulukları ile görevine ilişkin hukuki süreçleri göz önünde bulundurduğunu söyledi.

Öztürk, özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde iş yükü artmaya başlayan güvenlik güçlerine yönelik fiziki saldırılarda da artış yaşandığını belirtti.  

"Birçok gelişmiş ülke kullanıyor"

Bu nedenle toplumsal güvenliğin sağlanması ve suçla mücadele etmeleri hususunda güvenlik kuvvetlerine gerekli oranda etkili ve caydırıcı hukuki yetkilerin verilmesinin yanı sıra yeni teçhizatların kullanılması gereksiniminin de her gün biraz daha arttığını kaydeden Öztürk, birçok demokratik ve gelişmiş ülkede bulunan güvenlik güçlerinin elektroşok cihazı kullandığını ifade etti. 

"İstenmeyen olaylar engellenebilir"

Öztürk, ABD,  Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, İsviçre ve Kanada gibi ülkelerde elektroşok cihazının kullanıldığını belirterek, elektroşok cihazının Türkiye'de polis tarafından kullanabilmesiyle birçok istenmeyen olayın engellenebileceğini vurguladı.

Yorumlar (0)