MHP: Bahçeli ile yola devam dedi

MHP Olağan Büyük Kurultayı’nda Devlet Bahçeli, yeniden genel başkanlığa seçildi.

GÜNDEM 18.03.2021, 12:09 18.03.2021, 14:57
MHP: Bahçeli ile yola devam dedi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda 1169 delegeden 1167'sinin oyunu alan Bahçeli, tekrar genel başkan oldu.

“HDP’nin kapatılması namus görevidir”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin bir daha açılmamak üzere kapatılması gerektiğini söyledi. MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda kürsüye çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’li vekiller için hazırlanan fezlekelere ilişkin yaptığı konuşmada, “Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet var” dedi.

MHP kurultayına tek aday olarak giren Bahçeli, kurultaydaki konuşmasında HDP’nin siyasi kılığa bürünmüş bir suç örgütü olduğunu ve söz konusu partinin başka bir isimlede olsa açılmamak üzere kapatılmasının bir namus görevi olduğunu dile getirdi.

CHP’ye “Andımız” tepkisi

''Andımız'' tartışmaları üzerinden CHP'ye tepki gösteren Bahçeli, CHP yönetimini Türk olmamakla suçlayarak Kılıçdaroğlu içinse, “aklı varsa kendine saklasın cesareti varsa bölücü dostlarına rest çekip bağlarını koparsın” diye seslendi.

“Adayımız Erdoğan’dır”

MHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Bahçeli, erken seçimin olmayacağını ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2023’de yapılacağını kaydetti. Bahçeli, “Parlamenter siteme geri dönüş olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi siyasi, hukuki ve ekonomik reformlarla kökleştirilerek güçlendirilmelidir.” İfadelerini kullandı.

“İyi Parti sipariş üzerine kuruldu”

Konuşmasında İyi Parti’yi de hedef tahtasına koyan Bahçeli, İyi Parti’nin sipariş üzerine kurulduğunu belirterek Cumhur İttifakının ise milli birilik olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)