MGK’nın masasında 3 kritik başlık var!

2021 yılının ikinci Milli Güvenlik Kurulu (MGK) olma özelliği taşıyan toplantıda 3 önemli gündem maddesi bulunuyor. Bu gündem maddeleri ise; Yunanistan ile istikşafi görüşmeler, Doğu Akdeniz ve terörle mücadele olacak.

GÜNDEM 30.03.2021, 09:48 30.03.2021, 18:04
MGK’nın masasında 3 kritik başlık var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından toplanacak olan MGK’da başta Ege, Doğu Akdeniz ve KKTC’de yaşanan gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan, Libya ve Suriye’deki görevlerinin de masaya yatırılacağı toplantıda stratejik konular detaylarıyla görüşülecek.

Karabağ ve Libya’daki son gelişmeler

30 Ocak tarihi itibariyle açılan Türk ve Rus Ortak Merkez Komutanlığı faaliyetlerinin detayları üzerinde durulacağı toplantıda, Libya’daki son gelişmeler değerlendirilecek.

Doğu Akdeniz sorunu

MGK’da, AB ile ilişkilerde de sık sık gündeme Doğu Akdeniz’deki girişimlerin yanı sıra Yunanistan ile başlanan istikşafi görüşmeler ele alınacak.

Terör operasyonları

Öte yandan Milli Güvenlik Kurulu’nda Türkiye’nin çevresinde yuvalanan terör örgütleri PKK, PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlere karşı yürütülen operasyonlar da gündem maddelerinden birisi olacak.

Yorumlar (0)