MGK yarın toplanıyor: Gündemin ana başlıkları belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde bir araya gelecek olan Milli Güvenlik Kurulu’nda, birçok konu masaya yatırılacak. Görüşülecek hususlardan ana gündem maddesi ise devam eden terör operasyonları olacak.

GÜNDEM 27.09.2022, 16:29
MGK yarın toplanıyor: Gündemin ana başlıkları belirlendi

Beştepe’de gerçekleştirilecek Milli Güvenlik Kurulu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Toplantı sırasında dış ve iç gündemde meydana gelen gelişmeler görüşülecek.

Gündeme dair birçok konu ele alınacak

Gündemin içerisinde yer alan konularda Yunanistan'ın Ege'de gösterdiği provokatif tavırlar, Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriye'nin kuzeyindeki terör tehdidi ele alınacak.

Kritik başlıkların ele alınacağı görüşmede, Yunanistan'ın gerilimi yükseltici tutumları detaylı bir şekilde konuşulacak. Sınır ötesinde ve yurt içinde terörle mücadele faaliyetlerinin de gündemde olması bekleniyor.

Öte yandan Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen mevcut operasyonlara ile ilgili gerçekleştirilecek adımların masaya yatırılması planlanıyor.

Kararlar alınacak, kamuoyu ile paylaşılacak

Diğer bir taraftan, Ukrayna ve Rusya arasında meydana gelen esir takası sırasında kritik öneme sahip olan Ankara'nın diplomatik girişimleri de sürüyor.

Ateşkes çabaları, tahıl koridoru ve savaşın etkileri tekrar ele alınacak. Son olarak verilen kararlar, toplantının ardından gerçekleştirilecek yazılı duyuru ile kamuoyu ile paylaşılacak.

Yorumlar (0)