MGK yarın toplanıyor: Gündemde neler var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) Pençe-Kilit Operasyonu, Yunanistan’ın silahlanma çalışmaları ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik süreçleri başta olmak üzere pek çok konu ele alınacak. 

GÜNDEM 25.05.2022, 10:01
MGK yarın toplanıyor: Gündemde neler var?

Yarın gerçekleştirilecek olan toplantıda, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci konusunda gelinen son durum değerlendirilecek. Türkiye’nin beklentileri ve taleplerine yönelik istişarelerin gerçekleştirileceği görüşmede, bundan sonraki süreçte atılacak adımlar ele alınacak.  Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi de Rusya-Ukrayna Savaşı olacak. Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetleri değerlendirilerek, ateşkes ve insani yardım çalışmaları görüşülecek. 

Yunanistan’ın silahlanma çalışmaları değerlendirilecek

Toplantıda, Yunanistan’ın son dönemde hızlandırdığı silahlanma çalışmalarına da yer verilecek. Akdeniz, Kıbrıs Adası ve Ege’deki son faaliyetler değerlendirilerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin uluslararası alandaki haklarının korunması adına yürütülecek çalışmalar masaya yatırılacak. 

Pençe-Kilit Operasyonu’ndaki son durum ele alınacak

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında devam eden terörle mücadele faaliyetleri de ele alınarak son durum hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Sınır bölgelerinin güvenliğine ilişkin detaylı sunumun yapılması beklenen görüşmede, bundan sonraki süreçte yapılacak olan faaliyetler de değerlendirilecek. 

“Yeni adımlar atmak için harekete geçiyoruz”

Gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güneydeki sınır hatlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğindeki bu alana güvenli bölgeler tesis etmek için başlattığımız çalışmaların noksan kısımları hakkında yeni adımlar atmak için harekete geçiyoruz. Türkiye’ye ve coğrafyamıza sık sık yapılan taciz ve saldırı girişimlerinin adeta merkezi haline gelmiş bu noktalar, harekât önceliğimiz olan noktalardır. İstihbaratımızla, emniyet personellerimizle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle gerekli çalışmaları tamamlar tamamlamaz bu operasyonu başlatacağız” şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)