MGK toplantısının ardından kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 3 saat boyunca devam eden MGK toplantısı son buldu. Toplantının ardından yazılı açıklamada bulunuldu.

GÜNDEM 30.03.2021, 20:36 31.03.2021, 10:08
MGK toplantısının ardından kritik açıklama

MGK (Milli Güvenlik Kurulu) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Toplantının ardından gerçekleştirilen açıklama, şu ifadelere yer verildi:

Terör, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye...

1. PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak kaydıyla, milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamızı hedef alan her türlü tehlike ve tehdide karşı ülke içinde ve ülke dışında azim, başarı ve kararlılıkla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi verildi.

2. Suriye'de bulunan aktörlere, halihazırdaki insani krizi derinleştirecek eylemlere son verme çağrısı yapıldı.

3. Diyalog çağrılarına rağmen ülkemiz karşıtı politikalarını yükselten Yunanistan, uluslararası hukuka uygun davranmaya davet edildi.

4. Libya halkının huzur, refah ve güvenliğinin sağlanmasında ülkemizin her türlü desteği sunmaya devam edeceği kaydedildi.

5. Kıbrıs'ta adaleti esas alan kalıcı çözümlerin bağımsız olan iki devlet arasında gündeme alınmasının vazgeçilmez bir durum olduğu belirtildi.

6. Doğu Akdeniz'de karşılıklı menfaat ve hakları gözeten ortak yaklaşımın önemine işaret edildi, bölge dışı devletler tarafsız olmaya çağrıldı.

Yorumlar (0)