MGK toplantısının ardından kritik açıklama

MGK (Milli Güvenlik Kurulu) Bildirisi'nde, Ukrayna ve Rusya arasında gerilimin tırmanmasının hiç kimsenin yararına sonuçlar doğurmayacağına işaret edilerek, taraflara, sağduyu içerisinde tansiyonun düşürülmesi çağrısı yapıldı.

GÜNDEM 27.01.2022, 20:44 29.01.2022, 14:01
MGK toplantısının ardından kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Beştepe'deki Külliye'de gerçekleştirilen MGK toplantısının akabinde bildiri yayımlandı.

Söz konusu bildiride, toplantıda, ülkemizin 2021 yılındaki milli güvenliği adına önem arz eden askeri, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmelerin tüm açılarıyla değerlendirildiği, 2022 yılında karşı karşıya kalınması olası sınamalar ve bu kapsamda sürdürülecek faaliyetlerin görüşüldüğü kaydedildi.

Ukrayna ve Rusya'ya sağduyu çağrısı

PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak kaydıyla, ülkemizin beraberlik ve milli birliği ile bekasına yönelik her çeşit tehlike ve tehdide karşı yurt dışında ve içinde kararlılık, azim ve başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında kurula bilgi verildiği aktarılan bildiride, şu ifadeler kullanıldı:

"Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasında tırmanan gerginlik ele alınmış, tansiyonu artırmanın hiç kimsenin yararına sonuçlar doğurmayacağına işaret edilerek, tüm taraflara sağduyu içerisinde gerilimin düşürülmesi çağrısı yapılmıştır. 

Güney Kafkasya'da istikrar ve barışı kuvvetlendirmek maksadıyla kurulan mekanizmaların ve sarf edilen çabaların Ermenistan ve Türkiye başta olmak kaydıyla, tarafların samimi ve yapıcı gayretleriyle ilerletilmesine verilen önem vurgulanmıştır. 

Uluslararası hukuku sakınmadan çarpıtan ve ihlal eden, antlaşmalara ters düşerek adaları silahlandırmaya ısrarla devam eden Yunanistan, iş birliği ve diyalog çağrılarımıza samimi bir şekilde karşılık vermeye çağrılmış, Akdeniz ve Ege'deki meşru menfaat ve haklarımızın korunması konusundaki kararlılığımız bir kez daha anımsatılmıştır."

Yorumlar (0)