MGK sonrası bildiri yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen MGK toplantısı 5 saat sürdü. Toplantının ardından bildiri yayımlandı.

GÜNDEM 02.06.2021, 19:21 03.06.2021, 09:00
MGK sonrası bildiri yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK (Milli Güvenlik Kurulu) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı 5 saat sürdü.

"İsrail, sivil halkı kasten hedef almıştır"

Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak kaydıyla milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her çeşit tehdit ve tehlikeye karşı ülke içinde ve ülke dışında azim, başarı ve kararlılık ile icra edilen operasyonlarla, sürdürülen faaliyetler değerlendirilmiştir.

İsrail'in Filistin topraklarını hukuksuz işgali ve sivil halkı bilerek hedef alan insanlık dışı eylemleri şiddetli bir şekilde kınanmıştır.

"Meşru müdafaa hakkımız saklıdır"

Terörün kaynağında imha edilmesi amacıyla komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı olarak devam eden hudut ötesi harekatların Türkiye'nin yanı sıra komşularımızın huzurunu ve güvenliğini sağlama amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmiş; ülkemizin, uluslararası haktan doğan meşru müdafaa hakkını kullanma konusundaki tutumunu muhafaza edeceği vurgulanmıştır.

Ege ve Doğu Akdeniz

Akdeniz ve Ege'de uluslararası hukuk kapsamında iyi komşuluk ilişkileri içerisinde karşılıklı diyalogla bölgede barış ve güvenliğin devam ettirilebilir olması ve meselelerin çözümüne ilişkin ilerleme kaydedilebilmesi için ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini yok sayan provokasyon, hukuk dışı eylem ve saldırgan beyanlardan uzak durulması gerektiğinin altı çizilmiştir."

Yorumlar (0)