MGK'dan 'ekonomi hedefi' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MGK (Milli Güvenlik Kurulu) toplantının ardından bildiri yayımlandı.

GÜNDEM 25.11.2021, 19:55
MGK'dan 'ekonomi hedefi' vurgusu

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık olarak 3 saat sürdü.

Toplantının ardından bildiri yayımlandı.  

Ekonomi

Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin amaçlarına uygun şekilde iktisat politikalarını uygulamaya geçirme sürecinde karşı karşıya kaldığı ve karşılaşabileceği tehditler ve sınamalar değerlendirilmiştir. Cumhuriyetimizin 100'üncü senesine her alanda olduğu gibi, ekonomik olarak da kuvvetli bir şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir.

Terörle mücadele

PKK-KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak kaydıyla, milli beraberlik ve birliğimiz ile ülkemizin bekasına yönelik her türlü tehlike ve tehdide karşı düzenlenen operasyonlar ve ek tedbirler görüşülmüştür. Tüm çağrılarımıza karşın terör örgütlerine destek verenlerden, uluslararası hukuka açık bir şekilde ihlal teşkil eden bu çalışmalarını bir an önce sona erdirmelerinin beklendiği belirtilmiştir. 



Dış ilişkiler

Yunanistan'ın agresif eylem ve söylemlerle iyi komşuluk bağlarının gereklerini sağlamamakta ısrar etmesinin ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan sorumluluklarını ihlal eden tutumunu devam ettirmesinin, bölgemizde huzur ve istikrarı negatif etkileyeceğinin altı çizilmiştir. Yunanistan teşvik eden güçler, bölgedeki huzur ortamına bozacak olan bu yaklaşımlarını terk ederek barış ve hakkaniyet yönünde konum almaya çağrılmıştır. 

Irak topraklarının terörden temizlenmesi için verdiği mücadeleye olan desteğimiz teyit edilmiştir. 

Ermenistan'a uzatılan barış elinin önemli bir fırsat olarak yorumlanmasının, ateşkese tam riayet edilmesinin ve iş birliği içerisinde olmasının önemli olduğu kaydedilmiştir.

Türkiye ile güçlü kültürel ve tarihi ilişkileri olan Balkanlar coğrafyasında büyük fedakarlıklarla sağlanan barış ve huzurun devam ettirilebilmesinin önemine işaret edilmiştir. Bütün aktörlerin bu maksatla sorumlu davranması ve istikrar ortamını bozacak olan girişimlerden uzak durması istenmiştir. 

Kuzeyde bulunan komşularımız arasındaki anlaşmazlık durumlarının, toprak bütünlüğüne saygı ve uluslararası hukuk kapsamında çözülmesi gerektiğinden taraf olduğumuz ifade edilmiştir.

Uluslararası camia, Libya'daki seçim sürecini kendi çıkarları uğrunda kullanan aktörlere karşı durmaya davet edilmiştir."

Yorumlar (0)