MGK bugün toplanıyor: Toplantının gündem maddeleri belli oldu

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında MGK’nın toplanacağı belirtilirken bu toplantıda, Irak'ın kuzeyindeki Pençe operasyonları ve başta Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege gelişmeler olmak üzere ulusal ve bölgesel güvenlik konularının ele alınacağı ifade ediliyor.

GÜNDEM 02.06.2021, 07:35 02.06.2021, 17:00
MGK bugün toplanıyor: Toplantının gündem maddeleri belli oldu

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak.

2021’in üçüncü toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bu yıl üçüncüsü yapılacak MGK toplantısında, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Ege’de yaşananlar, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe operasyonları, Türk ordusunun Suriye, Libya ve Azerbaycan’daki faaliyetlerinin yanı sıra terörle mücadele gibi stratejik konuların ele alınacağı belirtiliyor.

Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Avaşin-Basyan ve Metina bölgelerinde tespit edilen terör unsurlarına yönelik Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarının, MGK toplantısının önemli gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

Karabağ’da ateşkesi denetlemek ve gözetmek amacıyla 30 Ocak’ta faaliyete geçen Türk-Rus Ortak Merkez Komutanlığı’nın yürüttüğü faaliyetlerin yanı sıra Suriye ve Libya’daki son gelişmelerin MGK toplantısında geniş kapsamlı ele alınacağı ifade ediliyor.

Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan gelişmelerin de bu toplantıda masaya yatırılacağı, KKTC ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki uluslararası hukuk kapsamındaki haklarının korunmasına ilişkin faaliyetlerin görüşülmesi bekleniyor. 14 Haziran'da Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi’nden önce Türk ordusunun, NATO'daki görevlerinin de konuşulacak konulardan biri olacağı tahmin ediliyor.

DEAŞ, FETÖ ve PKK/YPG/PYD başta olmak üzere bütün terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar ile ulusal ve bölgesel güvenlik konularının da MGK toplantısında bugün görüşülmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)