MGK bildirisi yayımlandı

Milli Güvenlik Kurulu, Beştepe’de 3.5 saat sürdü. MGK’da başta orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere içerideki ve dışarıdaki gelişmeler kapsamlıca ele alındı.

GÜNDEM 05.08.2021, 20:31 08.08.2021, 12:14
MGK bildirisi yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı akşamüzeri saat 16.00’da Beştepe’de toplandı.

Yaklaşık olarak toplantı 3,5 saat sürdü.

Orman yangınları…

Toplantıda konuşulan konular arasında en sıcak başlık ise birçok şehrimizde başlayan ve kimi illerimizde hala süren orman yangınları söndürme faaliyetleri oldu.

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de meydana gelen gelişmeler masadaki önemli başlıklardandı.

ABD’nin bölgeden çekilmesi sonrası Kabil’deki son durum masadaydı.

Terörle mücadele

Toplantıda konuşulan konulardan bir diğeri ise terör örgütleri PKK-YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere ülkemizin yurt içi ve yurt dışında gösterdiği terör operasyonlarında gelinmiş olan son durum Milli Güvenlik Kurulu’nun gündemindeydi.

MGK Bildirisi’nde şu ifadelere yer verildi:

“(Kıbrıs) Meseleye taraf olan aktörler, uzlaşmaz yaklaşımlarda ısrar etmek yerine çözümün bir parçası olması hususunda davet edilmiştir. Orman yangınlarına karşı olarak yürütülmüş olan mücadele gözden geçirilmiş, olayın dezenformasyon kampanyaları değerlendirilmiş ve alınacak ilave tedbirler görüşülmüştür.

Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’yi himaye edip ülkemizin istikrar ve barışını hedef alan saldırıları sürdürmeye teşvik eden ülkeler şiddetle kınanmıştır.

Ermenistan’ın saldırgan söylem ve eylemlerini terk etmesi, taahhütlerine sadık kalması ve bölge ülkeleriyle iş birliğini geliştirmeye dair çağrı yapılmıştır.”

Yorumlar (0)