Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a tepki: “Gerekeni yaparız”

Roman mevkidaşı ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın mutabakatı ihlal ettiğine dikkat çekerek, "Barış istenmiyorsa gerekli olanı yaparız" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 06.12.2022, 13:38
Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a tepki: “Gerekeni yaparız”

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ile basın toplantısı gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada Finlandiya ve İsveç’in NATO süreci ile Yunanistan’la son durumu değerlendi.

“Sessiz kalmayacağız”

Yunanistan’ın mutabakatı ihlal ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, adaların silahlanması karşısında sessiz kalınmayacağını dile getirdi.

Yunanistan’ın provokasyona devam ettiğini aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan mutabakatları ihlal ediyor. Aslında barışı istemeyen taraf Yunanistan. Haksız, argümanı ve hukuku hiçbir şekilde ortaya koyamıyor. Ne yazık ki Yunanistan’ın provokasyonu sürüyor. Bizim bu duruma sessiz durmamız mümkün değildir. Adaların konumunu ihlalden Yunanistan’ın geri durması gerekiyor. Ya Yunanistan bu tutumundan vazgeçer ya da Türkiye olarak gereğini yapmak zorunda kalırız. Rüzgar eken fırtına biçer. Eğer sen barış olsun istemiyorsan biz de gerekli olanı yaparız. Bir gece ansızın” dedi.

“İsteklerimiz cevap buluyor”

İki İskandinav ülkesinin NATO üyeliği sürecine yönelik konuşan Çavuşoğlu, "Biz Türkiye olarak NATO'nun genişlemesine her dönemde destek olduk. NATO'nun genişlemesi noktasında biz karşı çıkmıyoruz, fakat söz konusu iki ülke içinde de terör örgütlerine destek sağlanıyor. Madrid'de yapılan toplantı sırasında imzalanan anlaşma gösteriyor ki isteklerimiz cevap alıyor. İsveç'te kurulan yeni hükümet ile beraber olumlu gidişatın sergilendiğinin farkındayız. Türkiye'ye karşı silah yasağını da kaldırdıklarını ifade ettiler. İsveç ve Finlandiya arasında çalışmalarda herhangi bir ayrım uygulamıyoruz" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)