Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Söz konusu görüşmede, ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla masaya yatırıldı.

GÜNDEM 15.02.2021, 20:15 16.02.2021, 15:22
Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşme ile ilgili gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi yapmıştır. Sayın Çavuşoğlu, Blinken'ı yeni görevi sebebi ile tebrik etmiştir. Biden yönetimi ile karşılıklı saygıya dayanan samimi ve açık bir diyalog geliştirme konusunda mutabık kalınmıştır. Görüşmede, ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla masaya yatırılmış, bazı bölgesel durumlar ile PKK/PYD ve FETÖ terörizmle mücadele, Suriye, S-400, Doğu Akdeniz hususlarına da değinilmiştir. Görüşmede, ABD tarafından son dönemde gerçekleştirilen açıklamalardan duyduğumuz rahatsızlık da ifade edilmiştir. Bakanlar, önümüzdeki dönemde gündemdeki tüm hususları daha ayrıntılı bir biçimde görüşme konusunda görüş birliğine varmıştır."

ABD'den de açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Çavuşoğlu-Blinken telefon görüşmesinde, ABD-Türkiye ilişkilerinin önemine vurgu yapıldı ve terörle mücadelenin ortak fayda olduğunu kaydedildi. Kapsayıcı yönetim, demokratik kurumlar ve insan haklarına saygının önemine işaret edildi. İki taraf da Suriye'de siyasi çözüm için iş birliğini kuvvetlendirme hususunda mutabık kaldı." ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar (0)