Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili önemi ve anlamı

Senenin son kandili olan (Mevlit) Mevlid gecesi İslam alemini yakından ilgilendiriyor. Günün önemi ve anlamına uygun şekilde ibadetlerini yapmak isteyen Müslümanlar, Mevlid Kandili ile ilgili araştırmalara devam ediyor. Peki, Mevlid Kandili ne demek? Mevlid Kandili’nde ne oldu? Mevlid Kandili’nin anlamı ve önemi nedir?

GÜNDEM 06.10.2022, 15:44 07.10.2022, 09:37
Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili önemi ve anlamı

Müslümanlar için önemli olan Mevlid Kandili’nin yaklaşması ile beraber birçok kişi araştırmalara başladı. Mevlid Kandili’nde ne oldu? sorusu Müslümanların merak ettiği konular içerisinde yer aldı. Diyanet takvimi üzerinden açıklanan bu özel günde Hz. Muhammed (SAV) dualar ve salavatlar ile anılacak. İslam alemi açısından önemli bir yeri bulunan Mevlid Kandili'nde Müslümanlar oruç tutacak, namaz kılacak ve Kur’an-ı Kerim okuyarak geceyi dolu bir şekilde geçirecek. Peki, Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili ne demek? İşte detaylar…

Mevlid Kandili ne zaman?

İslam aleminin kutlu günlerinden olan Mevlid Kandili 7 Ekim Cuma gününün akşamı gerçekleşecek.

Mevlid Kandili’nde ne oldu?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in dünyaya geldiği günün akşamına Mevlid Gecesi denmektedir. Hazreti Muhammed (SAV)’in rebiyülevvel ayının 12'nci günü doğması sebebiyle Mevlit Kandili, İslam dünyası açısından önemli gece ve günler içerisinde bulunuyor. Dünyanın her bölgesinde yaşayan Müslümanlar, her yıl bu tarihin gecesini Mevlid Kandili olarak geçirmektedir.

Sözlük anlamı "doğum yeri ve zamanı" olan mevlit, Müslüman aleminde özellikle Hazreti Muhammed (SAV)’in doğumunu, bu çerçevede gerçekleştirilen törenleri ve ortaya çıkan eserleri göstermek adına kullanılıyor.

Mevlid Kandili anlamı ve önemi nedir?

Mevlid Kandili insanı insan olarak gören bütün güzelliklerin dikkatini çektiği bir şahsiyet olarak gelen rahmet elçisi Hz. Peygamberin dünyaya gelişini kutladığımız, onun toplumsal ve bireysel yaşantımıza aydınlık getiren merhamet ile insanlık, adalet ile insaf, metanet ile sabır, cömertlik ile kerem, kısacası insanlığa verdiği değerleri fark edip yaşantımızı onun yüce ahlâkı ile güzellik katacağımız bir tazelenme dönemidir.

O'nun dünyaya geldiği dönemde dünyanın her kesiminde ahlaksızlık, zulüm ve cehalet artış göstermiş, Allah inancı ortadan kaybolmuş, insanlık karanlık ve korkunç bir konuma gelmiş, dünya yaşanmaz duruma gelmişti.

Sevgili Peygamberimizin getirdiği İslâm dini ile bütün dünya bir aydınlık ortamına kavuştu, tek Allah inancı yayıldı. Kardeşlik adalet ve eşitlik geldi. O'nun dünyaya geldiği gece, bütün insanlık için kurtuluş olmuş, mübarek ve hayırlı bir başlangıç olarak görülmüştür.

Yorumlar (0)