Metruk binadan localı pavyon çıktı

İstanbul’da metruk bir binanın pavyona çevrildiği ihbarını alan polis ekipleri, yaptıkları operasyonda gördüklerine kendileri bile inanamadı.

GÜNDEM 21.04.2021, 12:38 22.04.2021, 12:44
Metruk binadan localı pavyon çıktı

Kısıtlama kurallarından kurtulup haksız kazanç elde etmek isteyenlere bir yenisi de ilginç detaylarıyla İstanbul Kâğıthane’den eklendi.

İçerisi görülmesin diye camlara siyah film çekmişler

İstanbul Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tüm camları siyah filmlerle kaplanmış metruk bir binaya alınan ihbar doğrultusunda baskın yaptı.

Baskın sırasında dışarıdan metruk halde görülen dairenin pavyona dönüştürüldüğünü ve içeride de localar bulunduğunu gören polis ekipleri, gördükleri karşısında önce şaşırdı sonra da içerde bulunan 14 şâhısa 48 bin 566 lira para cezası kesti. Ayrıca kimlik sorgulamasında arandığı tespit edilen bir şahıs ise gözaltına alındı.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri 24 saat boyunca denetime tabi tutan Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,  gece saatlerinde devriye attıkları sırada Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan metruk bir binaya bazı şahısların girip çıktığını gördü. Önce bir süre binayı izlemeye alan polsiler, daha sonra ise binayı kontrol etme amacıyla harekete geçti. Çaldıkları kapının açılmaması üzerine bir süre daha bekleyen ekipler, otomatik sistemle kendiliğinden açılan kapıdan içeri girdiler.

Binayı pavyona çevirmişler

Kapıdan girdiklerinde bina içinin karanlık olduğunu gören ekipler daha sonra üst katlara çıktı. Üst katlarda aramayı sürdüren ekipler ışığı olmayan odaların içine localar kurulduğunu belirledi. Odaların kontrol edilmesi üzerine ise localarda 6’sı kadın 14 kişi olduğu tespit edildi. İçerideki 14 kişiye kısıtlamaları delme suçundan 48 bin 566 lira para cezası kesilirken kimlik kontrolünde çeşitli suçlardan arandığı belirlenen 38 yaşındaki Kadir A. ise gözaltına alındı.

Öte yandan bina Kâğıthane zabıta ekiplerince mühürlendi.

Yorumlar (0)