Metropollerde bombalı eylem hazırlığı yapan 2 terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa ve Suriye’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, metropollerde bombalı eylem hazırlığı yapan 2 PKK’lı teröristin yakalandığını ve 3 kilo patlayıcının ele geçirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 21.04.2022, 13:29
Metropollerde bombalı eylem hazırlığı yapan 2 terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından aktarılan son dakika haberine göre Suriye’deki YPG/PKK/PYD terör örgütleri mensuplarının Türkiye’deki metropollerde bombalı eylem gerçekleştireceğine dair istihbarat alındı. Jandarma İstihbarat Komutanlığı’nı harekete geçiren bu bilgi karşısında saldırı düzenleyecek olan teröristlerin bulunması için özel ekip oluşturuldu. 

Suriye ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon

Özel ekip, Şanlıurfa Ceylanpınar ile Suriye Resulayn’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bir süredir teknik ve fiziki olarak izlenen 2 terörist kısa sürede yakalandı. Uzaktan komuta edilen 3 kilo C-4 patlayıcı madde, başlatıcı düzenekler, ateşleyiciler ve bomba yapımında kullanılan pek çok malzeme de bu operasyonlarda ele geçirildi. 



2 terörist ve 7 şüpheli gözaltına alındı

Teröristlere patlayıcı taşırken ve diğer işlerde yardım ettiği belirlenen 7 kişi gözaltına alındı. Eylem talimatının ise Suriye’nin Haseke bölgesinde bulunan üst düzey örgüt üyesinden geldiği öğrenildi. Teröristlerin hedefinin ise başta İstanbul olmak üzere metropoller olduğu kaydedildi.

Özel eğitim alarak saldırıya hazırlandılar

Gözaltına alınan teröristlerin Türkiye içinde bombalı eylemler gerçekleştirmek üzere Suriye’de özel mayın döşeme, keskin nişancılık, sabotaj ve istihbarat toplama eğitimleri aldığı; bu teröristler ile işbirlikçilerinin şimdiye kadar Suriye’de Türk güvenlik güçlerine ve Suriyeli sivil halka yönelik pek çok saldırı gerçekleştirdiği belirlendi.

Yorumlar (0)