Metropolcü 5 PKK'lı daha yakalandı

Metropol kentlere yönelik sansasyonel saldırı amacıyla eğitilmiş terör örgütü PKK mensubu 5 terörist daha yakalandı. 19 Ekim'de de 4 terörist yakalanmıştı.

GÜNDEM 30.10.2020, 15:43
Metropolcü 5 PKK'lı daha yakalandı

Diyarbakır'da PKK terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan ve metropol kentlerde sansasyonel saldırı düzenlemeleri için eğitilmiş PKK terör örgütü 5 teröristin daha kahraman jandarmanın operasyonuyla yakalandığı bildirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütünün dağ kadrosunda görev aldıkları, kod isimler kullandıkları, kırsal alanlarda patlayıcı ve güvenlik sistemleri eğitimi aldıkları, PKK/KCK terör örgütünün gizli kent yapılanması kadrosunda yer aldıkları, metropol kentlerde saldırılar düzenlemek amacıyla "uyuyan hücre" şeklinde hazır tutuldukları ve bazı görevlerle görevlendirildikleri saptanan alçak teröristlerin yakalanması maksadıyla operasyon gerçekleştirildi.

Şehir merkezindeki eş zamanlı düzenlenen operasyonda A.Y (kod adı Avjin), İ.A. (kod adı Hermeşim), M.K. (kod adı Azad Amed), V.S. (kod adı Ali) ve O.S. (kod adı Bawer) yakalandı.

Kod adı Avjin olan terörist A.Y'nin daha önce de Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak görev yaptığı, Hermeşim kod adlı İ.A. isimli teröristin Diyarbakır Devlet Hastanesinde radyoloji teknikeri olarak çalıştığı, kod adı Azad Amed olan M.K. isimli teröristin ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde memur olduğu ve ihraç edildiği tespit edildi.

Teröristlerin sadece bomba ve patlayıcı eğitimi almadığı, beraberinde silah eğitimi ile kamera ve güvenlik sistemleri üzerine eğitim aldıkları saptandı.

Jandarmada işlemleri tamamlanan 5 terörist, adli makamlara çıkarıldı.

19 Ekim'de bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan ve yine metropollerde saldırı düzenlemek için eğitilen 4 terörist, kahraman jandarma tarafından düzenlenen operasyonla İstanbul ve Diyarbakır'da yakalanmış, adli mercilerce tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)