Metropolcü 4 hain paketlendi!

Büyükşehirlerde sansasyonel saldırı eğitimi alan bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 terörist yakalandı.

GÜNDEM 19.10.2020, 15:15 19.10.2020, 15:50
Metropolcü 4 hain paketlendi!

Metropollerde sansasyonel saldırılar gerçekleştirmeleri için özel olarak eğitilen bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 terörist, kahraman jandarma ekiplerinin Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla kıskıvrak yakalandı.

Bölücü terör örgütü PKK bünyesinde faaliyet gösterdikleri yakın zamana ait fotoğrafları yayımlayan Jandarma Genel Komutanlığı, teröristlerin kırsal alanda özel olarak bomba ve silah ile kamera ve güvenlik sistemleri üzerine eğitimler aldığı tespit etti.

Devlet hastanesinde anestezi teknikeri!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı; bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 teröristin kırsal alanda bomba, patlayıcı madde, silah ve kamera-güvenlik sistemleri üzerine eğitim aldıklarını ve büyükşehirlerde eylem gerçekleştirmek üzere eğitildiklerini belirledi.

4 teröristin PKK'nın "gizli şehir" yapılanması kadrosunda olduklarını ve metropollerde saldırı düzenlemek üzere "uyuyan hücre" olarak hazır bekletildiklerini tespit eden Jandarma, İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

16 Ekim Cuma günü düzenlenen operasyonda yakalanan ve jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen teröristlerin isimleri şöyle:

- Kod adı Mazlum Serhat olan İ.K,
- Kod adı Tayhan Umut Çektar olan M.S,
- Kod adı Mahir Amed olan R.S,
- Kod adı Armanç Xebatkar olan M.T. yakalandı.

Diğer yandan terörist İ.K. ile ilgili ilginç bir bilgi paylaşıldı. PKK'nın dağ kadrosuna 2013 senesinde katıldığı belirlenen İ.K.'nin aynı zamanda Diyarbakır Devlet Hastanesinde anestezi teknikeri olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Yorumlar (0)