Metrobüs kazasında yaralananlar yaşadıklarını anlattı: "Her yer kan içindeydi"

Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında yaralanan İranlı kadın, "Her yer kan içerisindeydi ve o kadar korkunç ki hiçbir şey anlatamıyorum." sözleriyle yaşadığı korkuyu aktardı.

GÜNDEM 10.09.2022, 13:16 10.09.2022, 13:39
Metrobüs kazasında yaralananlar yaşadıklarını anlattı: "Her yer kan içindeydi"

İstanbul'un Avcılar ilçesinde meydana gelen metrobüs kazasında yaralananların tedavileri hastanelerde devam ediyor.

“Ne olduğunu anlamaya çalıştım”

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedaviye alınan bazı kazazedeler, yaşadıklarını aktardı.

İranlı 47 yaşındaki Kamelia Kaçui, alışveriş yapmak için Haramidere'ye gittiğini ve dönüş yolunda metrobüse bindiğini, kazadan sonra ayağa kalkıp ne olduğunu anlamaya çalıştığını dile getirdi.

"Gerçekten korkunçtu"

Başını koltuğa çarptığını söyleyen Kaçui, "Bazı yolcuların yerde olduklarını fark ettim. Gerçekten çok korkunçtu. Boynum ve kafam çok ağrıyor." sözlerini kullandı.

Kaza esnasında metrobüste olan 23 yaşındaki İranlı Nejla Sabbagh, kendine geldiğinde metrobüsteki herkesin kanlar içinde yattığını gördüğünü söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Sabbagh, "Gerçekten korkunç bir görüntüydü. Her yer kan içerisindeydi ve o kadar korkunç ki söyleyemiyorum. O kötü anları hatırladığım an kötü hissediyorum. Kendimize geldiğimizde çığlıklarla kapıyı kırıp dışarıya çıktık. Hastaneye ambulansla geldim. Tomografi çektiler, kafamda şu anda bir şey yok fakat diğer test sonuçlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Sağlam birisi kapıyı kırdı"

Kaza esnasında kolu kırılan 48 yaşındaki Ahmet Azun, Topkapı'dan Avcılar'a gittiğini ve ters istikamette metrobüsün seyrettiğini gördüğünü söyledi.

Azun, şunları aktardı: 

"Arka koltukta oturuyordum. Sağlam birisi vardı kapıyı kırdı, onun sayesinde çıktık. Bazı insanlar çekiçle ön tarafta bulunan camları kırdı. Ben en arka koltuktaydım, içeriyi çok görmedim. Kendi imkanlarımla hastaneye gideyim dedim fakat gidecek halim yoktu. Hastaneye ambulansla geldim. Şu anda sancım var, başka bir bölgemde bir çatlak var. Kolumda da kırıklar mevcut.”

Şoförün durumu kritik

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavisi süren metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın sağlık durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)