Metro Turizm kaza yaptı: En az 5 ölü

Kuzey Marmara Otoyolu’nda Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 5 ölü ve onlarca yaralı var. Yaralılardan bazılarının durumu ise ağır görünüyor.

GÜNDEM 09.08.2020, 09:06 09.08.2020, 10:44
Metro Turizm kaza yaptı: En az 5 ölü

İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu'nda Metro Turzim'e ait yolcu otobüsü, yapılan değerlendirmelere göre hızını kesemeden üst geçidin duvarına çarptı.

Alınan ilk bilgiye göre, Karabük'ten yola çıkan ve İstanbul'a doğru seyir halinde olan Metro Turizm’e ait 34 AN 0036 plakalı yolcu otobüsü, şimdilik bilinmeyen bir nedenle Kuzey Marmara Otoyolu Çiftalan mevkisinde yer alan üst geçidin duvarına çarptı.

Meydana gelen kazanın ihbar edilmesi ve yardım istenmesi üzerine olay mahalline çok sayıda 112 ambulans, 110 itfaiye ve 155 polis ekibi yönlendirildi.

Yaşanan kazada ilk tespitlere göre 5 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yolcu yaralandı.

Bazılarının durumunun ağır olduğu görülen yaralılar, ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Kazaya ilişkin İstanbul Valiliğinden gelen yazılı açıklamada, Metro Turizm'e ait yolcu otobüsünün Karabük’ten İstanbul’a seyir halinde olduğu ve bugün saat 07.00 civarlarında, Kuzey Marmara Otoyolu’nda Çiftalan Köprüsü mevkisinde bulunan bariyerlere çarparak yoldan çıktığı ve üst geçidin duvarına çarptığı belirtildi.

Olay yerine derhal 156 Jandarma, 155 Polis, 112 Acil Servis, 110 İtfaiye ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekiplerinin sevk edildiği bildirilen açıklamada, 112 Acil Servis ekiplerinden alınan bilgiler paylaşıldı.

112 Acil Servis ekiplerinin aktardığı bilgilere göre; kazada 5 kişi yaşamını yitirirken, 25 yolcu yaralı hâlde hastanelere sevk edildi. 3’ü çocuk, 7’si yetişkin olmak üzere 10 yolcunun durumunun ağır olduğu bildirildi.

İstanbul Valiliği, otobüs kazası sebebiyle geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirterek, elim kaza sonucu yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Yorumlar (1)
Ayşe 4 yıl önce
Dün konyadan izmette seyahat ettiğim metro turizme ait otobüsle yaptığım yolculukta şoför den çok ben yoruldum litfen biraz dikkat lütfen biraz yavaş büyük geçmiş olsun umarım can kaybı az olur