Metin Gürcan’a yeniden tutuklama kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DEVA Partisi üyesi olan Metin Gürcan için verilen tahliye kararına itiraz etti. Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul etti ve Gürcan’a tekrar tutuklanma kararı verdi.

GÜNDEM 12.05.2022, 17:45
Metin Gürcan’a yeniden tutuklama kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisinin kurucu üyesi olan Metin Gürcan'ın 'askeri ve siyasi casusluk' suçundan müebbet ile 35 yıl hapis cezası ile yargılandığı davada tahliye kararına edilen itirazı kabul etti. Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi Gürcan için yeniden tutuklama kararı verdi.

Metin Gürcan, dün tahliye edilmişti

DEVA Partisi kurucu üyelerinden olan Metin Gürcan, 26 Kasım 2021’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk veya siyasal amaç ile temin etme' suçundan açılan soruşturma kapsamında, İstanbul'da gözaltına alınmıştı. İstanbul’dan Ankara'ya getirilen Metin Gürcan, nöbetçi hakimlikçe burada tutuklanmıştı. Metin Gürcan aleyhinde Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da dava açıldı. Mahkeme heyeti, dün görülen kapalı ikinci duruşmada, sanık olarak yargılanan Metin Gürcan'ın adli kontrol şartı ile tahliye edilmesi yönünde karar verdi.

Metin Gürcan’a yakalama kararı çıkarıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün Metin Gürcan'ın tahliye kararına ilişkin itiraz etti. Başsavcılık, itiraz dilekçesinde isnat edilen suçlamalara ilişkin cezanın üst sınırına dikkat çekerek, dosyadaki mevcut delil durumu ile adli kontrol şartının şu an ki aşamada yetersiz kaldığını belirtti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazını kabul eden Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Gürcan’ın hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıkardı.

Yorumlar (0)