Metin Feyzioğlu'ndan Yargı Reformu açıklaması

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu ile ilgili "Değerli bir çalışmadır, inşallah ekimde yasalaşacak, Türkiye’nin önünü açacaktır." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 18.08.2019, 17:58
Metin Feyzioğlu'ndan Yargı Reformu açıklaması

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB'deki makam odasında yaptığı açıklamada, adli yıl açılış törenine katılma kararına bazı baroların tepki gösterdiğini anımsattı.

"FABRİKA AÇILMASI LAZIM"

Baroların da TBB'nin de vesayet altında olmadığını belirten Feyzioğlu, "Bence burada asıl meseleden uzaklaşmamak lazım. Asıl mesele nedir? Türkiye, 1,5 yıldır çok önemli bir sürecin içinde, Yargı Reformu Strateji Belgesi… Fevkalade değerli bir çalışma bu. Adalet Bakanlığımızın çatısı altında tüm barolarımızın, TBB'nin, Türkiye'deki tüm hukuk fakültelerinin, başsavcılıklarımızın, HSK'nın, yüksek mahkemelerin katılım gösterdiği çok etkili, doğru bir süreç yürütüldü. Bu sürecin sonunda bir belge çıktı ortaya. Türkiye'ye yatırım yapmak üzere bekleyen yabancı yatırımcılar var. Daha geçtiğimiz gün bunlardan önemli bir grup İstanbul Sanayi Odasına 'Yargı Reformu Belgesi'nin içinde ne var, ne zaman çıkacak? Yatırım için bekliyoruz.' diyor. Bir taraftan işsizlik var. Bu işsizliği azaltabilmemiz için fabrika açılması, yatırım yapılması lazım. Yatırım yapacak olan yerli ve yabancı sanayici faiz indiriminin, teşviklerin, şunun, bunun yanında çok ciddi bir şey bekliyor, Yargı Reformu Belgesi ne zaman kanunlaşmaya başlayacak? Bizim insanımız da iş, fabrika bekliyor. Peki biz bunun önündeki engel mi olalım yoksa bunu destekleyen mi olalım?" ifadelerini kullandı.

Avukatların iş beklediğini kaydeden Feyzioğlu, "Benim sırtımda bunların yükü var. Sırtında bu insanların, meslektaşların, vatandaşların yükünü hisseden hiç kimse öyle istediği gibi keyfi davranamaz. Çözüm üretmek zorundayız." diye konuştu.

"BU DÜZENLEME TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

Feyzioğlu, 125 bin meslektaşının sorunlara çözüm istediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet yönetimiyle görüşülmesine olumlu baktığını belirterek, bu görüşmenin en iyi zemininin ise adli yıl açılışı olduğunu belirtti.

Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Gerçekten düşünce özgürlüğünü mü kullandı yoksa bir terör örgütüne yardım mı etti, onun propagandasını mı yaptı, onun üyesi midir? Bakın bu tereddütlü noktalarda Yargıtay denetimi açılıyor. Düşünce özgürlüğüne ilişkin her konuda Yargıtayımızın yani Türkiye'deki en yüksek mahkemenin denetimine izin veren, bunun önünü açan bir düzenleme getiriyoruz. Bir taraftan diyeceksin ki 'Gazeteciler niye tutuklu?' hatta 'tutsak' diyeceksin, öbür taraftan da gerçekten gazetecilik mi yaptı yoksa suç mu işledi yani gazetecilik değil de terör örgütü propagandası mı yaptı, bunun Yargıtay denetiminden geçmesini sağlayacak, güvence verecek bir düzenlemenin çıkmaması için uğraşacaksın. Bugün bizi yerden yere vuranlar, temmuz ayında düzenlemenin çıkması için bir gram destek vermemiştir. Biz, çırpındık çıkması için. İnşallah ekimde Meclis'imizin ilk gündem maddesidir ve yasalaşacaktır.

Türkiye'nin önünü açacaktır bu düzenleme. Dünyada Türkiye'nin başarılı olmasını istemeyen, bölünmesini, yıkılmasını, gayrimeşru yapıların yönetimi ele geçirmesini isteyen birtakım örgütler, Avrupa'da ve Amerika'da yargı reformu için 'içi boş, çıkmayacak, çıkması istenmeyen bir düzenleme' propagandası yapıyorlar. Ödleri kopuyor çıkar diye. Niye? Çıktığı zaman ellerinde malzeme kalmayacak. Biz bu reformun çıkmasını teşvik etmek zorundayız çünkü içindeyiz 1,5 senedir."

Yorumlar (0)