Meteorolojiden yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelerde ülkenin büyük bir bölümünde yağış beklendiği açıklandı.

GÜNDEM 17.03.2021, 11:59 18.03.2021, 10:38
Meteorolojiden yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre ülkenin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Değerlendirmede Marmara, Batı Karadeniz, Ege’nin kuzeyi gibi bölgelerde sağanak yağış beklenirken, Akdeniz Bölgesi ve Ege’nin güneyinde ise kuvvetli sağanak yağışların beklendiği açıklandı. Ülkenin iç bölgelerinde kar yağışının etkili olacağı, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de ise kuvvetli lodos beklendiği belirtildi. İç bölgelerde ve doğuda buzlanma riskine karşı uyarılar yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çığ tehlikesine karşı da vatandaşları uyardı.

Ülkenin genelinde yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak yağış uyarısı yaptı. Son değerlendirmelerde; Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu ve güneyi, Akdeniz’de gök gürültülü sağanak beklenirken, Batı Akdeniz’in yüksek ve iç kesimleri ile Ege’nin iç kesimleri, Doğu ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda kar ve karla karışık yağmur beklendiği açıklandı.

Ülkedeki hava sıcaklıkların, iç kesimlerdeki bölgelerde 2-5 derece arası azalması beklenirken, diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında ciddi bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara’nın güneydoğusu, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusunda, Akdeniz’de, Doğu ve Güneydoğu’nun doğusunda, Doğu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Buna göre 50-80km/sa şeklinde esmesi beklenen kuvvetli rüzgar sebebiyle, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklar karşısında tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konularında uyarılarda bulunuldu.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’ya çığ uyarısı

Doğu Anadolu’nun doğusu ile beraber Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı tedbir çağrısı yapıldı.

Bölgelere göre hava durumu

MARMARA

Bölgenin çok bulutlu ve genelinin aralıklı yağmurlar ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.  Bu akşam saatlerinde ise bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu’da yine havanın çok bulutlu olacağı tahmin edilirken, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur şeklinde yağışlar beklenirken, sabah saatlerinde bölgenin doğu ve kuzey kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

EGE

Marmara ve İç Anadolu’da olduğu gibi Ege’nin de çok bulutlu olması bekleniyor. Aralıklı yağışların etkili olacağı bölge genelinde, yağmur ve sağanak, gök görültülü sağanak, iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur olacağı tahmin ediliyor. 

AKDENİZ

Akdeniz’de de çok bulutlu geçmesi beklenirken bölge genelinde aralıklı yağışlar etkili olacak. Kıyı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, yüksek ve iç bölgelerde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu geçecek olan Batı Karadeniz’de de bölgenin genelinde aralıklı yağışlar, kıyılarda sağanak yağış ve yağmur, iç bölgelerde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta Karadeniz'in iç bölgeleri ile öğleden sonra bölge genelinde aralıklı yağışlar olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunurken iç kesimlerde güney ve güneybatı yönünden ise kuvvetli rüzgar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu’da çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı yaşanması bekleniyor

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Bölge genelinin çok bulutlu olması beklenirken Gaziantep, Kilis, Siirt ve Batman çevreleri ve akşam saatlerinden sonra Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Batman kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)