Meteoroloji’den açıklama: Havalar ısınıyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada ülke geneli için hava durumuna dair tahminler paylaşıldı. Lodostan dolayı sıcaklığın ortalama olarak 7 derece üzerinde artacağı kaydedildi.

GÜNDEM 02.02.2021, 12:08 03.02.2021, 09:37
Meteoroloji’den açıklama: Havalar ısınıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce ülke genelinde hava durumuna ilişkin son tahminler paylaşıldı. Tahminlere göre bu hafta ülke genelinde yağışların azalacağı kaydedildi. Bütün ülkeyi etkisi altına alan lodostan dolayı sıcaklık ortalamasının 7 derecenin üzerinde seyredeceği ifade edildi.

İstanbul’da hafta içinde sıcaklıklar artacak

Yarın itibarıyla İstanbul’da hafta boyunca güneşli hava etkisini gösterecek. Bölgede lodosun da etkisiyle sıcaklıklar artış gösterecek.

Fakat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılmış olan 2-8 Şubat arası haftalık hava durumu grafiğinde; ülke genelinde yarın itibarıyla yağışlı havanın yerini sıcak ve güneşli bir havaya bırakacağı kaydedildi.

Ege’nin kıyılarında sağanak devam edecek

Bu akşam saatleri sonrası Ege kıyılarında görülecek gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışların Manisa ve İzmir il merkeziyle batı ilçeleri, Muğla, Milas, Bodrum ilçelerinde kuvvetli, İzmir’in güney kesimleri ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli bir şekilde olmasının beklendiği ifade edildi.

Sel ve su baskınlarına karşı uyarı

Yarın akşama kadar etkili olması beklenen kuvvetli yağışların da etkisiyle, yıldırım, sel, su baskınları, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riskine dikkat çekilerek ulaşımda meydana gelebilecek aksaklıklara dair uyarılarda bulunuldu.

Yarın öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Edremit Körfezi ve Çanakkale’de fırtına ve kuvvetli yağışın beklendiği ifade edildi.

Karadeniz’in doğusu ve iç kesimlerle Doğu Anadolu’nun güneydoğusu için ise kar örtüsünün olduğu dik yamaçlar için çığ riskine ilişkin vatandaşlara uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)