Meteoroloji, yılın son günü için hava durumu raporunu yayınladı 

Yılbaşı gecesinin olmazsa olmazlarından olan lapa lapa kar, bu sene olmayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2022’ye girerken kar değil sağanak ve kuvvetli yağışın ülke genelinde etkili olacağını açıkladı. Ülke genelinde hava çok bulutlu olacak. İç kesimlerde hakim olması beklenen sis, görüş mesafesini büyük oranda düşürecek. Hava sıcaklıkları batı kesiminde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken kalan kesimlerde mevsim normallerinde olacak.  

GÜNDEM 31.12.2021, 10:28 31.12.2021, 10:30
Meteoroloji, yılın son günü için hava durumu raporunu yayınladı 

Türkiye, 2022’nin güzel ve mutlu şekilde gelmesine odaklanmışken bugünün hava durumu en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz senelerde aralıksız olarak her 31 Aralık’ta görülen kar yağışı ve karlı hava, bu sene görülmeyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün havanın oldukça ılıman fakat zaman zaman sağanak yağışlı olacağını bildirdi. 

Batıda sıcaklık yüksek 

Meteoroloji’ye göre batı kesimlerde bugün hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak. Zaman zaman kuvvetli sağanak yağış, su taşması görülmesi muhtemel. Rüzgar hızının zaman zaman 80 kilometre/saate kadar çıkması bekleniyor. Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinde hava durumu bu şekilde olacak. 



Doğu kesimler, mevsim normallerinde 

Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde ise sıcaklığın mevsim normallerinde olması ve sağanak yağışım etkili olması bekleniyor. Öte yandan bu bölgelerde rüzgar, güney bölgelerden esecek fakat fırtına durumu oluşmayacak.  

İç kesimlerde hava ılıman 

Yurdun güney, kuzey ve iç kesimlerinde hava ılıman olacak. Yağış görülmesi beklenirken rüzgarın şiddetli olması muhtemel değil. Öte yandan akşam ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları bekleniyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinde seyredecek. 



Bazı illerin hava sıcaklıkları 

  • Diyarbakır: 9 derece az bulutlu 
  • Erzurum: 1 derece az bulutlu 
  • Trabzon: 14 derece gece saatlerinden itibaren yağmurlu gün içinde az bulutlu 
  • Samsun: 14 derece akşam saatlerinden itibaren yağmurlu gün içinde az bulutlu 
  • Antalya: 17 derece gün içinde sağanak yağışlı ve çok bulutlu 
  • Adana: 18 derece az bulutlu 
  • İzmir: 18 derece çok bulutlu 
  • İstanbul: 11 derece çok bulutlu ve sabah saatlerinde yağmurlu 
  • Ankara: 11 derece parçalı bulutlu
Yorumlar (0)