Meteoroloji ve AKOM tarih verdi: İstanbullulara şiddetli kar uyarısı!

Meteoroloji ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbullu vatandaşlara, kar yağışı sebebiyle uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 19.01.2022, 17:45 19.01.2022, 17:51
Meteoroloji ve AKOM tarih verdi: İstanbullulara şiddetli kar uyarısı!

İstanbul'da etkisini hissettiren kar yağışından sonra Meteoroloji hava tahmini Uzmanı Bayram Doğan, 5 günlük hava durumu raporunu yayınlayarak İstanbullulara uyarılarda bulundu.

“Cuma gününden sonra yeni yağışlar…”

Doğan, "İstanbul'da yarın bir kar yağışı beklentimiz yok. İstanbul, cuma günü itibariyle yeni yağışların etkisine girecek. İlk başta yağmurla başlayacak. Öğle saatlerinde karla karışık, akşam saatlerinden sonra da kara dönmesini bekliyoruz. İstanbullular, hafta sonu ve çarşambaya kadar aralı bir şekilde kar yağışlarını görecek” sözlerini kullandı.

Günler öncesinden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar uyarısında bulunmuştu. Bugün itibariyle beklenen kar yağışı etkisini hissettirmeye başladı. İstanbul'un şehir genelinde karla karışık yağmur yaşanırken, kar kalınlığı yüksek kesimlerde 5 santime kadar çıktı. Meteoroloji hava tahmini uzmanı Doğan, 5 günlük hava tahmini raporu ile uyarılarda bulundu ve şunları söyledi:

"Akşama kadar İstanbullular, bugün kar yağışını hafif görecekler. İstanbul'da yarın bir kar yağışı beklemiyoruz. İstanbul cuma itibariyle, yeni yağışların etkisine girecek. Yağmurla başlayacak. Öğle saatlerinde karla karışık, akşamdan sonra kara dönmesini bekliyoruz. Sonraki günlerde ise hafta sonu ve çarşambaya kadar kar yağışlarını aralıklarla görecek. Hafta sonu biraz etkili olabilir gibi fakat kar kalınlığı konusunda santim vermek için erken. Cuma başlayacak kar yağışı İstanbul'da 5 gün boyunca etkili olacak. Cumartesi gününden çarşambaya kadar İstanbullular, aralıklarla kar yağışını görecek. Sürücülerin zincir ya da kar lastiği kullanmaları lazım. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredeceği için gece ve sabah saatlerinde kar olacağı için buzlanma olabilir. Vatandaşların, buna karşı tedbirli olmaları lazım” sözlerini kullandı.


AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı!

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini hissettiren kar yağışına yönelik AKOM'dan açıklama geldi. AKOM Müdürü Selçuk Tütüncü: “Cuma akşamından sonra esas kuvvetli bir sistemin geleceği tahmin ediliyor. Bu sefer gelecek olan biraz daha kuvvetli, 4-5 gün etkili olacağı belirtiliyor. Hafta sonundan sonra çocuklar mutlu olacak gözüküyor" sözlerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışına karşı İstanbulluları uyardı. AKOM verilerinde, cuma öğle saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesi ve akşamdan sonra etkili bir kar yağışının İstanbul'da yaşanması bekleniyor. Konuya ilişkin açıklamalar yapan AKOM Müdürü Selçuk Tütüncü: “Dün sabah saatlerinden itibaren ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Havanın soğumasıyla birlikte burada 19'a yakın birimimizle nöbetimize devam ediyoruz. Gece saatlerinde ciddi bir kar yağışı yaşanmadı. Yerel bazı yüksek kesimlerde görüldü. Herhangi bir olumsuz durum olmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzden elen bilgilerde, cuma akşamından sonra esas kuvvetli bir sistemin geleceği tahmin ediliyor” değerlendirmesini yaptı.

“Bu sefer kuvvetli olacak”

Cuma günü başlaması beklenen kar yağışının etkili olacağını belirten Tütüncü: “Bu sefer ki sistem, meteorolojik parametreler çerçevesinde daha kuvvetli ve yaklaşık 4-5 gün boyunca etkili olacağı belirtiliyor. Yarın büyük olasılıkla gerekli açıklamalar yapılır. Biz de Meteoroloji Genel Müdürümüzle sürekli bu bağlamda istişare halindeyiz. Hem vatandaşların uyarılması hem de aksiyon planlarımızı yeniden gözden geçireceğiz” sözlerini kullandı

Yorumlar (0)