Meteoroloji uyardı! Toz taşınımı ve sağanak geliyor

Güneydoğu'da toz taşınımına yönelik uyarılar yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışın etkili olmasının beklendiğini açıkladı.

GÜNDEM 06.06.2022, 10:17 06.06.2022, 10:19
Meteoroloji uyardı! Toz taşınımı ve sağanak geliyor

Hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir bir seviyede artış gösteriyor. Bunun yanı sıra ülkenin gündemi içerisinde yer alan toz taşınımı hayatı olumsuz bir şekilde etkiliyor. 6 Haziran raporunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli için toz taşınımı, sel baskını ve sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji sağanak yağış alacak bölgeleri açıkladı

Yayınlanan son verilere göre batı, iç ve kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz (Sivas ve Eskişehir hariç) İç Anadolu ile öğle saatlerinden sonra, İç Anadolu ve Trakya Kesimi öğle saatlerinden sonra (Bilecek ve Bursa hariç) Marmara, Göller yöresi İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, (Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz’in iç kesimleri, Hakkâri ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin gök gürültülü ve yerel sağanak yağışlı olacağı bekleniyor.

Diğer bölgelerin ise, açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışın, pazartesi günü öğle saatleri sonrasında Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı yaşanacağı açıklandı.

Kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Pazartesi sabah vakitlerinden itibaren Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne bölgelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı düşünülüyor. Yıldırım, ani sel, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatı ve güney yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) bir şekilde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu’ya toz taşınımı geliyor

Türkiye’yi etkisi altına alın toz taşınımı bu defada Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görülecek. Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar ve yağış gerçekleşen bölgelerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

Bazı şehirlerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:

İstanbul: Az ve parçalı bulutlu, bölgelere göre yer yer çok bulutlu, öğleden sonrasında ise il geneli ile gece saatlerinde kuzey kıyıları gök gürültülü ve yerel sağanak yağışlı 27

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatleri ve akşamın ilk vakitlerinde gök gürültülü ve yerel sağanak yağışlı 31

İzmir: Az ve parçalı bulutlu, zamanla kuzey kesimi çok bulutlu, öğle vakitlerinden sonra kuzey ilçeleri (Kınık, Bergama ve Dikili) gök gürültülü ve yerel sağanak yağışlı 33

Antalya: Az ve parçalı ve az bulutlu 28

Adana: Az ve parçalı bulutlu, öğle vakitlerinden sonrasında gök gürültülü ve yerel sağanak yağışlı 32

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, öğle vakitlerinden sonra bölgenin iç kesimleri yerel olmak üzere gök gürültülü ve sağanak yağışlı 22

Samsun: Az ve parçalı bulutlu 23

Diyarbakır: Az bulutlu 35

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28

Yorumlar (0)