Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre sıcaklıklar yurt genelinde 2 ile 4 derece arasında artış gösterecek.

GÜNDEM 10.03.2021, 12:40 10.03.2021, 18:04
Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre yurtta kuzey ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğlede sonra ise İç Ege ve Eskişehir çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar, yağmur ve sağanak şeklinde olacak

Elde edilen verilere göre yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı ön görülüyor.

Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görülmesi bekleniyor. Özellikle gece ve sabah saatlerinde oluşacak buzlanma ve sise karşı sürücülere uyarılarda bulunuldu.

Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise çığ oluşma tehlikesine karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumları ile günün en yüksek sıcaklıklarının şu şekilde olacağı tahmin ediliyor: Ankara’da hava parçalı 15, İstanbul’da hava çok bulutlu ve akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13, İzmir’de hava yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde kıyı kesimleri sağanak yağışlı 20,  Adana’da hava yer yer çok bulutlu 22, Antalya’da hava parçalı bulutlu 20, Samsun’da hava zamanla çok bulutlu 11, Trabzon’da hava zamanla çok bulutlu 11, Erzurum’da hava çok bulutlu ve gece saatlerinde kar yağışlı 4 derece.
 

Yorumlar (0)