Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelinde sağanak ve kuvvetli yağışların devam edeceği uyarısında bulunuldu.

GÜNDEM 18.06.2020, 23:17
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre ülkemizde yer yer çok bulutlu, parçalı bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısıyla, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji il il uyarıda bulundu

Gerçekleşmesi beklenen yağışların; Doğu Marmara, İç Anadolu'nun kıyısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Amasya ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz kıyıları ile birlikte Tekirdağ ve Samsun'un doğu, Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli bir şekilde (21-50 kg/m2), Giresun ve Ordu çevrelerinde ise şiddetli ve çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden dolayı, su baskını, sel, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve yerel olarak dolu yağışı gibi olumsuzlara karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Öte yandan hava sıcaklığının doğuda ve iç kesimlerde 2-4 derecelik azalacağı, diğer kesimlerde ise önemli bir değişiklik olmasının beklenmediği kaydedildi.

Genellikle rüzgarın kuzeybatı ve kuzey, Akdeniz'in güneydoğu kesimleri, kıyıları ve güneyinden hafif, arada orta kuvvetle, yağışlı yerlerde ise yer yer kuvvetli olarak esmesinin beklendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)